A MicroStrategy újabb 122 bitcoinnal bővítette portfólióját

A MicroStrategy, az üzleti intelligencia és szoftverfejlesztés területén is élen járó vállalat, áprilisban 122 új Bitcoin beszerzésével tovább erősítette elkötelezettségét a kriptovaluta iránt. Ennek eredményeként most már 214 400 bitcoint tartanak a portfóliójukban.

A bitcoinhoz való elkötelezettség

A MicroStrategy áprilisban tovább bővítette kriptovaluta portfólióját. Michael Saylor, a vállalat alapítója bejelentette, hogy 7,8 millió dollár értékben 122 további bitcoint szereztek be.

“A világ első Bitcoin Fejlesztő Társaságaként a MicroStrategy elkötelezett a Bitcoin hálózat fejlesztése mellett pénzügyi aktivitásaink, érdekérvényesítési erőfeszítéseink és technológiai innovációink révén,” mondta Phong Le, a MicroStrategy elnöke és vezérigazgatója. A vállalat immár 214,400 bitcoint tart birtokában, melyeket átlagosan 35,180 dollárért vásároltak meg.

Stratégiai lépések és pénzügyi manőverek

A vállalat először 2020 augusztusában tett jelentős befektetést a kriptovalutába, 250 millió dollárt értékben vásárolva BTC-t. Azóta folyamatosan növelik a Bitcoin készletüket, amely ma már több mint 214 400 bitcoint foglal magában. Ez a mennyiség valamivel több mint 15,5 milliárd dollárnak felel meg. “Az első negyedévben további 1,5 milliárd dollárt gyűjtöttünk, köszönhetően tőkepiaci stratégiánk sikeres végrehajtásának, beleértve két sikeres átváltható kötvénykibocsátást,” tette hozzá Andrew Kang, a MicroStrategy pénzügyi igazgatója.

Technológia és innováció

“Az év eleje óta a bitcoin ára jelentősen emelkedett, amit a helyi bitcoin alapú termékek jóváhagyása és a növekvő intézményi kereslet is támogatott, további szabályozási tisztázást eredményezve,” mondta Kang. A vállalat hisz abban, hogy működési struktúrája, bitcoin-stratégiája és technológiai innovációra való összpontosítása egyedülálló értékteremtési lehetőséget kínál a részvényeseik számára.

Az elmúlt két hétben végbemenő negyedik Bitcoin felezés után is agresszíven fektet be a bitcoinba a MicroStrategy, különösebb jel nélkül arra, hogy visszavennének a tempóból. Stratégiájuk nem csupán a folyamatos vásárlásokra épül, hanem arra is, hogy aktívan részt vegyen a bitcoin ökoszisztéma fejlesztésében. A cég pénzügyi tevékenysége, támogatói és technológiai innovációs erőfeszítései mind hozzájárulnak ahhoz, hogy elősegítsék a Bitcoin hálózat növekedését és stabilitását. Ez a hozzáállás nemcsak hogy erősíti a MicroStrategy piaci pozícióját, hanem előmozdítja a Bitcoin  elfogadottságát is a szélesebb pénzügyi közösségben.