A Morgan Stanley igazgató a Bitcoint a South Park-os Kennyhez hasonlította

A Morgan Stanley Investment Management Counterpoint Global divíziójának egyik vezetője, Dennis Lynch beszélt a Bitcoin ellenállóságáról a Morningstar éves befektetői konferencián. Lynch 1998-ban csatlakozott a Morgan Stanley befektetési bankhoz, és több mint 27 éves befektetési banki tapasztalata van. A befektetési bank Counterpoint Global csapata főleg fejlett és fejlődő vállalatokba fektet be elsődlegesen globális szinten.

Lynch egy kommentjében a kriptovaluta újraéledési képességét méltatta, hogy hogyan képes újult erővel visszatérni a medvepiaci sokkok és eladási hullámok után is. Ekkor megjegyezte, hogy neki a Bitcoin a South Park kultikus szereplőjére, Kenny-re hasonlít.

“Szeretném elmondani, nekem a Bitcoin olyan mint Kenny a South Park sorozatból. Minden részben meghal, de aztán a következő részben újra ott van.

Kenny South Park

Aki esetleg nem tudná, a South Park animációs sorozat négy fiú: Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman, and Kenny McCormick életét és kalandjait követi nyomon. A show első öt évadában Kenny majdnem minden egyes részben meghal. Aztán a következő részben visszatér mintha mi sem történt volna.

Lehet valami abban, amit a Morgan Stanley igazgatója állít.

A 99 Bitcoin által összeállított statisztika szerint eddig a BTC 430 alkalommal “halt meg”. Ha csak az idei évet nézzük, akkor már legalább 37-szer.

Lynch hozzátette, hogy a Bitcoin egyértelműen megmutatta “összetörhetetlen” képességeit. Elmondása szerint a Morgan Stanley portfóliójában a Bitcoin még csak kis helyet foglal el. Sokszor volt azonban az évek alatt az a szituáció, hogy a Bitcoin helyzete jó irányba fordult, még a portfólio maradék része nagyon rossz napokat élt át. Tíz év után, köszönhetően a Bitcoin ellenállóképességének, a Bitcoin megér egy kis spekulációt.

A Morgan Stanley már rátalált a Bitcoinra

A bankigazgató elmondta, hogy úgy képzeli a Bitcoin helyzetét, amely képes kiaknázni a különféle külső körülmények kínálta lehetőségeket. Ez következhet abból, hogy az emberek kezelhetik úgy a Bitcoint mint a digitális aranyat. De megnövekedhet az érdeklődés a Bitcoin iránt akkor is, ha az emberek elkezdik megkérdőjelezni a fiat valuták pozícióját, főleg az infláció és más központi banki monetáris beavatkozások miatt ebben az alacsony kamatkörnyezetben.

A Morgan Stanley az első nagybankok közé tartozott, akik felkarolták a Bitcoint. Az idei év márciusában a bank egy bitcoin alapot nyitott az ügyfeleinek. Emellett felvette 12 befektetési alap stratégiájába a legnagyobb kriptovalutát. Szintén új hír a befektetési bank háza tájáról, hogy egy dedikált kriptovaluta kutatási részleget hozott létre a kriptoszektor tanulmányozására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük