A Morgan Stanley már bitcoint is kínál befektetési alapjaiban

Épp tegnap írtunk arról, hogy a világ legnagyobb eszközkezelőjének számító BlackRock a legfrissebb, SEC-hez benyújtott jelentése szerint közel 400 ezer dollárt már bitcoin opciós szerződésekben helyezett el. Abban az írásban említettük, hogy a cég versenytársai, például a JPMorgan Chase vagy a BYN Mellon is érdeklődik a kriptovalutás befektetési lehetőségek iránt. És most itt az újabb “bréking” hír, miszerint a Morgan Stanley befektetési bankja is beveszi a bitcoint az intézményi alapjainak befektetési lehetőségei közé. Ez derült ki abból a beadványból, amelyet a bank a SEC-hez nyújtott be nemrégiben. A bejelentés nagyjából azt jelenti, hogy most már több befektetési alapban választható befektetési opció lesz a Bitcoin is.

A Morgan Stanley most már kínál bitcoinban kitett portfoliókat is

A közlemény listázza az érintett alapokat, ezek közül csak az érdekesség kedvéért jöjjön néhány. Például a Dennis Lynch’s Counterpoint Global Portfolio, Developing Opportunity Portfolio vagy éppen az Asia Opportunity Portfolio. Az alapok igazából indirekt módon lesznek kitéve a bitcoin árfolyammozgások hatásainak, hiszen nem közvetlenül vesznek bitcoint. Helyette befektetéseket eszközölnek például a Grayscale Bitcoin Trustba. Ez egy olyan befektetési alap, ami már tényleg bitcoint vásárol. Illetve most már a Morgan Stanleynél is lesz lehetőség arra, hogy valaki bitcoin opciós szerződésekbe fektessen. Ilyenkor ugye a szerződés rendezése majd fiat pénzben történik, nincs konkrét bitcoin vásárlás.

Érdekesség még, hogy ha valamelyik alap tényleg bitcoin opciós szerződésekbe fektet vagy a Grayscale Bitcoin Trustba, akkor azt egy 100%-os Morgan Stanley-tulajdonban lévő leányvállalaton keresztül teszik majd. Ez utóbbi a Kajmán-szigetekre lesz bejegyezve. A Morgan Stanley kapcsán először még február merültek fel pletykák arra vonatkozóan, hogy előbb-utóbb elérhető lesz a befektetőik számára a bitcoin is. Márciusban pedig a kiemelt, prémium ügyfelek két alapon keresztül már befektethettek bitcoinba is. Ezzel az első nagyobb amerikai bank lettek ilyen ajánlattal. És akkor még arról nem is esett szó, hogy a U.Today szerint a Morgan Stanley hamarosan részesedést fog vállalni a Bithumbban is. Ez utóbbi Dél-Korea vezető kriptovaluta-tőzsdéje.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.