A németek hisznek benne, hogy 2 év múlva dupláját éri!

A Coincierge.de felmérést készített, hogy mit gondol a német társadalom a bitcoinról. Vegyesek az elképzelések a jövőről.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A fiatalok optimistábbak, szerintük akár a dupláját is érheti a bitcoin

A Coincierge.de új felmérése szerint a fiatal németek várakozásai szerint a bitcoin emelkedő pályán fog mozogni a közeljövőben. Hisznek benne, hogy a bitcoin összértéke a világon megfog duplázódni.

A cég által vezetett felmérésben összesen 2054 német fiatal adott választ az április 10-17. közötti időszakban. A bitcoin árfolyama ~4 000 euró körül volt a felméréskor. A megkérdezettek mintegy 15%-a nyilatkozott úgy, hogy a bitcoin árfolyama meg fog duplázódni és eléri majd a 10 000 eurós határt. Másik 25%-uk szerint az érték a felére fog visszaesni. Míg további 26% szerint még ez alá is fog zuhanni vagy teljesen elveszti értékét. 3%-uk átlagon felüli várakozással a 20 000 eurós célt sem látja lehetetlennek. Miközben a megkérdezett német felnőttek 48%-a nem tudott választ adni a kérdésre.

Martin Schwarz a Coincierge.de szerkesztője így értékelte az eredményt:

“Az adatok megmutatják, hogy a német emberek még bizonytalanok a bitcoin jövőjében. Miközben a spekulációk egy része egészen a 0-tól az 50 000 eurós vagy akár azt meghaladó intervallumon belül mozog, sok válaszadó úgy látja, hogy a bitcoin árfolyama a jelenlegi szint körül marad.”

valamint hozzátette,

“A fiatalabb generáció optimistábbnak bizonyul a bitcoinnal szemben. Közel 15%-a az átlagos felnőtteknek hisz benne, hogy az árfolyam meg fog duplázódni, míg a fiatalok között ez a szám 27%.”

A hagyomány nem vész ki

A kutatás eredménye rámutat, hogy a befektetők nagy része még mindig nem elég magabiztos, hogy a pénzüket befektessék-e vagy sem. Legtöbbjük még ragaszkodik a hagyományos befektetési formákhoz, 18% választja a tőzsdéket, míg 9% az ETF-eket. Ebben a sorban a harmadik szereplő a kriptopénz, mint például a bitcoin.

Az adatok szerint az ETF-ek és a részvények továbbra is leginkább preferált befektetési formák az összes korosztályt tekintve. A fiatalabb generáció nem csak, hogy nagyobb érdeklődést mutatott az újabb típusú befektetési lehetőségek felé, de még inkább hajlanak az automatikus tanácsadók (Robo-Advisors) igénybevétele felé. A német válaszadók többsége úgy gondolja, hogy a bitcoin még 2 évig jelenlegi árfolyama körül stabilizálódik. A megkérdezettek legnagyobb része potenciális fizetőeszközként gondol a bitcoinra, mégis egy mellékes piac részeként képzelik el annak használatát.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.