A PayPal lehetővé fogja tenni a kriptovaluták kiutalását

A tegnapi nap egyik nagyobb durranása a kriptopiacon az volt, hogy a Coindesk éves virtuális konferenciáján a PayPal egyik vezetője újabb előremutató bejelentést tett. José Fernandez da Ponte beszélt egy interjúban a jövőben várható fejlesztésekről, amelyek kriptok kapcsán merültek fel a fizetésekkel foglalkozó cégnél. Fernandez da Ponte egyébiránt a PayPal egyik igazgatóhelyettese és hozzá tartoznak a blokkláncok, kriptovaluták és digitális pénzeszközök. Szóval állítása szerint dolgoznak azon, hogy lehetővé tegyék ügyfeleik számára a kriptovaluták kifizetését is külsős tárcákba. Tehát például ha PayPallal vesznek meg kriptovalutákat valahol, akkor azt utána PayPal segítségével nagyjából bárhol felhasználhassák.

A PayPal új fejlesztései és a PayPal-coin

Jelenleg ugyanis a felhasználók nem tudják kimozdítani a platformról kriptovalutáikat, amelyeket 2020. októbere óta tudnak megvásárolni a PayPallal. Azt még nem tudni, hogy ennek a funkciónak mikor várható majd a bevezetése. De abból kiindulva, hogy nagyjából kéthavonta jön egy új fejlesztés a cégtől, ez elég rövid időn belül meg is történhet. Ennél azért kevésbé konkrét információk vannak a PayPal által kibocsátott saját stablecoin indulásáról. Az igazgatóhelyettes szerint túl korai még ilyenről beszélni, de azt biztosnak gondolja, hogy nem egyetlen stablecoin vagy CBDC fogja majd dominálni ezt a piacot is. Főleg, hogy a PayPal-vezető megítélése szerint a stablecoinok és CBDC-k egymásnak nem vetélytársai, egymás mellett fognak majd létezni.

Arról is beszélt, hogy mi az a két prioritás, amit minden bankvezető keres jelenleg. Ez a pénzügyi stabilitás és a hozzáférhetőség. Ugye a pénzügyi stabilitás úgy teremthető meg, ha stablecoint hoznak létre, ami mondjuk hozzá van kötve egy fiat pénzhez. A hozzáférhetőség pedig már adott, talán jobban is, mint a fiat pénzek esetén. Gondoljunk csak arra, hogy még mindig sok száz millió embernek nincs hozzáférése a pénzügyi rendszerekhez semmilyen formában. Gondoljunk csak bele, a Cardano blokkláncát tipikusan ezért hozták létre, hogy ezeket a hiányosságokat fel lehessen dolgozni. Hiszen a hozzáférés ma kulcsfontosságú kérdés, nem csak nehezebben hozzáférhető helyeken, de még az Egyesült Államokban is. Da Ponte rámutatott, hogy a pandémia során sok amerikai kapott támogatást csekk formájában, de utána elég sokat kellett még utazniuk, hogy ezt készpénzre tudják váltani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.