A PayPal lehetővé tette a PYUSD token USD-re történő átváltást nemzetközi pénzátutalásokhoz

A PayPal, globális fizetési óriás bejelentette, hogy minden egyesült államokbeli felhasználónak lehetősége lesz arra, hogy a PayPal USD (PYUSD) stabilcoinból átváltott USD segítségével megkönnyítse a külföldön élő barátainak és családtagjainak történő pénzátutalásokat.

A PayPal közölte, hogy a Xoom nevű, határokon átnyúló fizetési platformját használó amerikai ügyfelek a PYUSD-t USD-re konvertálhatják. Majd pénzt küldhetnek a mintegy 160 országban lévő címzetteknek.

Az április 4-i hivatalos közlemény szerint a tranzakcióért nem kell tranzakciós díjat fizetni.

A legújabb fejleményt Jose Fernandez da Ponte, a PayPal blokklánc, kriptopénz és digitális valuta csoportjának vezető alelnöke így kommentálta.

“Amikor úgy döntöttünk, hogy piacra dobjuk a PayPal USD-t, két célt akartunk elérni. Létre akartunk hozni valamit, ami stabil értékkel rendelkezik, hogy maximalizáljuk a felhasználók bizalmát, és biztosítsuk, hogy hasznos legyen a kereskedelemben és a fizetésekben. Azzal, hogy a Xoom amerikai felhasználói számára lehetővé tesszük a határokon átnyúló pénzátutalások finanszírozását a PYUSD használatával, tovább erősítjük a kriptovaluták elterjedésének előmozdítására irányuló célunkat. Eközben egyszerű módot kínálunk arra, hogy biztonságosan és alacsonyabb költséggel küldhessünk pénzt a barátainknak és a családunknak.”

Úgy tűnik, hogy a stabilcoin piac kezd felforrósodni. Míg a Tether USDT és a Circle által támogatott USDC maradt a világ vezető stabilcoinja, számos alternatíva bukkant fel, hogy versenyezzen a piaci részesedésért.

A Ripple blokkláncvállalat is bejelentette, hogy szintén egy USD-hez rögzített stabilcoin bevezetését tervezi. Konkrét dátum még nincs, valamikor “még az év folyamán” terveznek bevezetni.

A PayPal stabilcoinjának felkarolása

A PayPal 2023. augusztusában indította el a Paxosszal együttműködve a dollárral fedezett stabilcoinját, a PYUSD-t az Ethereum blokkláncon. A fintech cég akkor azt nyilatkozta, hogy a fő cél az volt, hogy megszüntesse a virtuális környezetben tapasztalt fizetések súrlódásait, lehetővé téve a költséghatékony és olcsóbb átutalásokat és a nemzetközi fizetések lebonyolítását.

A kriptoipar prominens személyiségei akkor nagyon üdvözölték ezt a “merész” lépést az amerikai szabályozási bizonytalanság közepette.

Számos kiemelkedő kriptotőzsde, például a Huobi, a Kraken, a Crypto.com és a Coinbase még ugyanabban a hónapban bejelentette a PYUSD tőzsdei listázását. A stabilcoin a Venmon is elindult. Ezt követően a Crypto.com bemutatta a PayPal-lal való partnerségét, hogy a PYUSD preferált tőzsdéje legyen.

Novemberben aztán a PayPal elismerte, hogy a stabilcoinja miatt idézést kapott az Értékpapír- és Tőzsdebizottságtól (SEC).