A Ripple korábbi partnere, a Moneygram 20 000 irodájába viszi el a Bitcoint

Tegnap a MoneyGram bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötött a Coinme-vel, aminek köszönhetően a Moneygram 20 000 irodájában könnyen és gyorsan vásárolhatnak, illetve adhatnak majd el Bitcoint az ügyfelek.

A Coinme egy engedélyezett kriptotőzsdét üzemeltet az Egyesült Államokban. 2014-ben alapították, és olyan vállalati szintű API-t kínál, amely egyszerű és biztonságos módot biztosít a digitális valuták vételére, eladására, tárolására és kezelésére.

Az új partnerség révén a Moneygram szeretné megkönnyíteni a digitális valuta vásárlást, ezért az Egyesült Államokban lévő 20 000 irodájukban teszik elérhetővé a szolgáltatást. 2021 második felében pedig a nemzetközi piacokra is szeretné a Bitcoin adás-vételt kiterjeszteni a cég.

Alex Holmes, a Moneygram elnök-vezérigazgatója elmondta:

“Ez az innovatív partnerség egy teljesen új ügyfélszegmens előtt nyitja meg üzletágunkat, mivel úttörők vagyunk a kripto-készpénz modellben. A Coinme-vel közösen építünk hidat a Bitcoin és a helyi fiat valuta összekapcsolására. Egyedülálló, globális hálózatunk hihetetlenül értékes, és izgatottan nyitjuk meg platformunkat a Coinme előtt.”

Moneygram a Ripple-től a Bitcoinig

Talán még mindenki emlékszik arra, hogy a Moneygram korábban a Ripple elsőszámú üzleti partnere volt, de miután a SEC rászállt a Ripple Labs-ra, a Moneygram gyorsan felbontotta a megállapodást a San Francisco-i vállalattal.

Most azonban visszatér a kriptopénzek világába.

A Moneygram és a Coinme együttműködése gyors és egyszerű módot biztosít majd a Bitcoin készpénzzel történő vásárlására, illetve a Bitcoin eladásra készpénzfelvétellel. A projekt kifejezetten azok számára készült, akik még soha nem használtak BTC-t. Ezzel a piac új szegmenséhez került a cég közel, ráadásul a jövőben más kriptovaluta vételét és eladását is támogathatja.

A szolgáltatás néhány hét múlva már elérhető lesz az Egyesült Államokban.

A Coinme vezérigazgatója, Neil Bergquist megjegyezte:

“A Moneygram több mint 80 éve építi a világ egyik legnagyobb P2P fizetési hálózatát. Azáltal, hogy globális infrastruktúráját integráljuk a mi engedélyezett kriptotőzsdei technológiánkba, lehetővé tesszük a kriptovaluták készpénzzel történő vásárlását és eladását a rendszeren keresztül. Ez jelentős mérföldkő a Bitcoin és a kriptopénz közösségek számára, valamint azon emberek milliói számára, akik profitálhatnak a digitális valutához való megbízható, egyszerű és megfizethető hozzáférés előnyeiből”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük