Salvadori elnök: a Chivo Bitcoin tárcának több aktív felhasználója van, mint bármelyik salvadori banknak

A salvadori elnök, Nayib Bukele azt állítja, hogy már több mint 2 millió lakos használja aktívan a Chivo Bitcoin tárcát.

Mindössze három hét alatt Salvador lakosságának nagyjából egyharmada kezdte el aktívan használni a Chivo Bitcoin tárcát. Az ország elnöke hozzátette, hogy hamarosan több ember fogja használni az alkalmazást, mint amennyi bankszámlájuk van az összes helyi bankoknál együttvéve.

Idén a kis közép-amerikai ország történelmet írt, miután év elején a salvadori elnök bejelentette, hogy legalizálni fogja a Bitcoint, mint hivatalos fizetőeszközt. Az ország ezen lépése ellentmondásos visszhangokat kapott. A Bitcoin-pártiak dicsérték, míg a globális szervezetek, mint például az IMF, kritikával illették. Ennek ellenére kitartott, és szeptember 7-én megszavazta, hogy a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé váljon.

A Bitcoin legalizálásakor Nayib Bukele elnök a helyieknek megígérte, hogy a Chivo nevű Bitcoin tárca letöltésekor 30 dollár értékben kaphatnak az eszközből. Másrészt az alkalmazás elindítása nem ment zökkenőmentesen, de köszönhetően az elnök gyakori frissítéseinek, az elkötelezettségi szintek már most lenyűgözőek.

Az elnök szombaton megjegyezte, hogy 2,1 millióan már aktívan használják az applikációt, és nem csak letöltötték azt. 2019-ben a teljes lakosság száma 6,5 millió volt, ami azt jelenti, hogy a helyiek több mint 30%-a használja az alkalmazást.

„A viszonylag rövid három hét ellenére a tárcának több felhasználója van, mint bármelyik banknak Salvadorban, és gyorsan halad afelé, hogy több felhasználója legyen az országban, mint az összes banknak együttvéve” – mondta Bukele elnök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.