A Samsung blokkláncosítja a fapados telefonjait is

A vérszegény Samsung Galaxy S10 debütálás után, melyben már alapértelmezetten megtalálható egy kriptopénz tárca és néhány decentralizált alkalmazás is, a koreai techóriás a fapados, legolcsóbb telefonjaiba is beépíteni a jövő technológiáját.

Egy tegnapi bejelentésben, amit a termékstratégiáért felelős Chae Won-cheol ejtett meg, azt nyilatkozta Business Korea napilapnak, hogy “Csökkentjük az új felhasználói élmények bekerülési akadályait azzal, hogy fokozatosan bővítjük a blokklánc funkciókat támogató Galaxy modellek számát,”.

Az is szóba került, hogy a Samsung tovább bővíti a blokklánc szolgáltatásai számát Koreában, az Egyesült Államokban és Kanadában.

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

Sok hűhó semmiért

A Samsung a múlt év végén jelentette be, hogy a vezető S10 telefonját már blokklánc alkalmazásokkal és egy kriptopénzek tárolására alkalmas tárcával is felruházza. Azonban a felhajtásnak nagyobb volt a füstje, mint a lángja ugyanis végül kiderült, a kriptotárca az Egyesült Államokon, Dél-Koreán és Németországon kívül sehol másutt nem alapfunkció.

A következő csalódást keltő Samsung malőr az volt, hogy amikor elindult, akkor csak néhány altcoint támogatott, tokeneket és kriptogyűjteményeket. A bitcoin sehol se.

A tegnapi bejelentés se volt túlságosan bőbeszédű és azt már nem árulta el, hogy pontosan mely telefonokba fognak kriptobarát funkciók kerülni. Arra meg főképp nincs válasz, hogy mikor fogja pontosan globálissá tenni a kriptotárca elérhetőséget.

Ennek ellenére a Samsung felismerte a kriptók és a blokklánc korszakalkotó jelentőségét és a HTC mellett igyekszik kivájni a saját kis szegletét a kiszámíthatatlan gyorsasággal változó szektorban.

Egy múlt évben publikált bejegyzésben a Samsung azzal érvelt, hogy az okostelefonok jelenthetik a legbiztonságosabb digitális eszköz tárolási megoldást. A Hard Fork technológia szakportál kielemezte a Samsung állítását néhány biztonsági elemzővel és kiderült, rengeteg kapcsolt kockázatot is hordoznak.

Ha netán valaki az okostelefonját szeretné használni a bitcoin széfjeként, akkor fontolja meg alaposan. Érdemesebb inkább egy offline hidegtárcát vagy egy szoftvertárcát választani.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük