Ma mutatják be a Samsung Galaxy S10-et, lesz-e benne kriptovaluta tárca?

Ma várható az új Samsung Galaxy S10 bemutatása, aminek az Exynos 9820 mobilalkalmazás-processzora (AP) már egy integrált kriptopénz tárcát is tartalmazhat.

Tavaly novemberben a Samsung Electronics piacra dobta legújabb AP-ját, az Exynos 9820 processzort, amely már egy nyolcmagos processzort rejt és jelentős javulást jelent a 9810-es modellhez képest. Egy számunkra fontos újítása a telefonnak egy úgynevezett fizikai “klónozhatatlansági” egység (PUF – Physical Unclonable Function) lehet.

A PUF egy olyan technológia, amelyet a chipgyártók arra használnak, hogy a titkosítási kulcsokat biztonságosan tárolhassák a privát kulcsokat tartalmazó hardver biztonságosságának erősítésével.

A Galaxy S10 esetében az S10 lenne a hardver és a titkosítási kulcsok a kriptovaluták privát kulcsai lennének, már ha igazak a kriptotárca integrációra vonatkozó pletykák.

Han Ho-hyeon, a Kyung Hee Kiberegyetem korábbi informatikai professzora és és az Asia IC Card Forum elnökének elmondása szerint a PUF technológia integrálása a Galaxy S10 központi feldolgozóegységébe jelentősen növeli a kriptovaluta tárca integráció valószínűségét.

[su_box title=”Mi az a PUF – Physical Unclonable Function?” style=”glass”] A PUF olyan technológia, amelyet tipikusan a titkosítási kulcsok tárolására és védelmére használnak és a mobiltelefonok csak akkor igénylik a technológiát, ha kriptográfiai rendszerek kezelésében érdekeltek. A PUF-nál minden egyes chip a szilícium fizikai jellemzőinek és az eltérő IC gyártási folyamatoknak köszönhetően egyedülálló módon jellemezhető, „klónozhatatlan”.[/su_box]

Han Ho-hyeon elmondása szerint:

“A PUF technológiát a Samsung Electronics tavaly adta Exynos 9820-hoz és ha a Galaxy S10 blokklánc kriptopénz tárcát fog tartalmazni, akkor a Samsung Electronics PUF-technológia hasznosítási aránya nagyon magas.”

Korábban az okostelefonok és a PC-k SGX-t és megbízható végrehajtási környezetet (TEE) használtak. A PUF használatával a privát kulcsok tárolásának biztonsága jelentősen javítható.”

A múlt hónapban a Korea Herald arról számolt be, hogy a Samsung Pay állhat az esetleges kriptotárca mögött. A Samsung Pay egy több mint 10 millió aktív felhasználóval rendelkező utalási alkalmazás Samsung alkalmazás.

A Samsung Pay az indulása óta közismerten unortodox módszereket alkalmaz az aktív felhasználói bázis bővítésére.

Például a LoopPay 200 milliós felvásárlásával a védett mágneses továbbítás (magnetic secure transmission – MST) technológiájának integrálásával már a versenytársak nyakára, mint a KakaoPay és az Apple Pay nyakára is rá tudott nőni.

Az MST használatával a felhasználók egy PoS értékesítési pont elhúzása fölött képesek a mobiljukkal fizetni mialatt az NFC további extra lépéseket és hitelesítést igényel az utalások végrehajtásához.

A kriptotárca integrálása lehetővé tenné a Samsung és a fizetési alkalmazása számára, hogy egy újabb réspiacot hódítson meg, egy olyat, mely már felkeltette nem csak a szabályozók és a pénzügyi óriások figyelmét, de egyben passzol az ezredfordulós generáció változó fogyasztási szokásaihoz.

A bemutató magyar idő szerint ma este nyolc órakor lesz és akár itt is nyomon követhetitek: