A Samsung elindította NFT-platformját az okostévéi egy részén

A nem helyettesíthető tokenek (NFT) piacának bővülése 2022-ben is tovább fog folytatódni. Ebben nagyjából minden elemző egyetért. Egyre több világsztár és nagy cég igyekszik felszállni az NFT-vonatra, most például a hatalmas elektronikai multióriás a Samsung. Ma jelentette be ugyanis a cég, hogy elindul az NFT platformja, amelyet több okostévé típusa is támogatni fog.

A Samsung tévéi mostantól már NFT kereskedelmi platformok

A Samsung szerint a televíziók vásárlói a MicroLed, a Neo QLED és a The Frame modellek esetén böngészhetnek majd az NFT-k között, de lesz lehetőségük kereskedésre is. Igazából a Samsung NFT platformja egy árukereső jellegű aggregátor lesz. Azaz többféle piactér nem helyettesíthető tokenjeit fogja megjeleníteni a képernyőn. És nem csak magát az NFT-t láthatjuk, de a kapcsolódó adatokat is, mint készítő neve vagy blokklánc metainformációk. A cég bejelentése szerint az általuk kidolgozott Smart Calibration technológiának köszönhetően a televízió beállításai automatikusan módosulni fognak, hogy a lehető legjobban jelenítse meg az adott tokeneket.

Samsung okostévé

A Samsung vizuális megjelenítésért felelős részlegének marketing és értékesítési igazgatója szerint a lépést az elmúlt évek technológiai és felhasználás terén mutatott fejlődése igényelte. Hiszen ma már az emberek jelentős része nem csak televíziót néz a TV képernyőjén. De tartalmat fogyaszt, böngészik, játszik és így tovább, van akinek már nincs TV-előfizetése, de aktívan használja az okostévéjét. Most már lesz mód arra is, hogy NFT-kkel kereskedjen. Az igény biztosan meglesz. Hiszen egy Chainalysis elemzés szerint csak tavaly közel 27 milliárd dollárnyi NFT-vel kereskedtek a különféle piactereken. És nem csak a Samsung akar erre a száguldó vonatra felülni, de például az Instagram is ígért az idei évre NFT-hez kapcsolódó funkciókat.