A SHIB és a LUNA tulajdonosok a legígéretesebb Bitcoin fork felé fordulnak

Míg a Shiba Inu és a Terra Luna jelentős érdeklődést váltott ki a kriptoközösség részéről, folyamatosan új befektetési lehetőségek és projektek jelennek meg innovatív megoldásokkal. Az ígéretes kilátások között szerepelnek az egyedi és hasznos funkciókkal rendelkező Bitcoin-alternatívák is. A SHIB és a LUNA tulajdonosok egyre inkább a Bitcoin Sparkot választják, mivel a korai felhasználók csatlakozhatnak az ICO első fázisához, hogy részesüljenek az ez által nyújtott előnyökben.

Mi az a Bitcoin Spark?

A Bitcoin Spark (BTCS) egy Ethereumra épülő Bitcoin-alternatíva, amely a Bitcoin alapelveire törekszik, miközben fejlesztéseket és az intelligens szerződések innovatív funkcióit kínálja. A BTCS az eredeti Bitcoin-hálózat egyes korlátait igyekszik megoldani, mint például a sebességet, a skálázhatóságot és a tranzakciós díjakat.

A projekt egy teljesen új blokklánc-technológiát, a Proof-Of-Processt (PoP) használja, amely egyesíti a Proof-of-Stake (PoS) és Proof-of-Work (PoW) elemeket. A BTCS egyedülálló PoP technológiája a PoS blokkláncokhoz hasonlóan megköveteli a felhasználóktól, hogy staket szolgáltassanak a hálózatnak, de a PoW folyamat részeként a munka elvégzéséhez feldolgozási teljesítményt is igényel. Ez az innovatív megközelítés a decentralizációt, a biztonságot és a hatékonyságot biztosítja.

A Bitcoin Spark alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számítási teljesítményt nyújtsanak a hálózatnak egy virtuális környezeten keresztül. A platformon a felhasználók bérbe adhatják számítási teljesítményüket, és jutalmat kaphatnak a hálózathoz való hozzájárulásukért. Az alkalmazás a bányászati folyamatot a felhasználó eszközén rendelkezésre álló erőforrásokra korlátozza, így fokozza a tisztességes működést és megakadályozza a túlzott energiafogyasztást. A jutalom elosztása a BTCS-ben a bányász egyéni stakejeinek és a hálózatot távoli számítási teljesítményként használók számára elvégzett munkának az eredménye. Minél nagyobb a stake és minél több munkát végeznek el, annál nagyobb a jutalom is. A platform hangsúlyozza a stakelés és a feldolgozási teljesítmény fontosságát a kiegyensúlyozott ökoszisztéma szempontjából.Bitcoin Spark

Ahogy a Bitcoin Spark tovább fejlődik, az ICO első fázisában izgalmas lehetőséget kínál. Egy BTCS jelenlegi ára 1,5 dollár, így a befektetők elképzelhetik, hogy egy Bitcoint már ilyen áron is meg tudtak volna vásárolni akkoriban, és a befektetésük ma 30 000 dolláros árfolyam mellett mennyit érhetne.

Vajon a Shiba Inu eléri az 1 dollárt?

A Shiba Inu, a Dogecoin gyilkos mémérme, története során megjárta a magasságokat és mélységeket is egyaránt. Indulása óta a SHIB elképesztő hozamokat produkált, hihetetlen teljesítménye pedig megragadta a befektetők figyelmét.

A Shibarium mainnet elindításának közeledtével az elemzők gyakran barátkoznak a gondolattal, hogy az érme hamarosan elérheti az akár 1 dolláros árfolyamot is. Az, hogy a Shiba Inu valóban eléri-e ezt a célt, továbbra is bizonytalan marad. Ezért is kiemelten fontos, hogy a kriptovalutákba való befektetést hosszú távú perspektívával és kiegyensúlyozott portfólióstratégiával közelítsük meg. Ráadásul a mémérmék folyamatosan szembesülnek a valós felhasználási esetek hiányától is, így korlátozva vannak hosszú távú kilátásaik.

Mi történt a Lunával?

Biztosan sokan emlékeznek még a Luna 2022. májusi összeomlására, amely a kriptopiacra is komoly hatással volt. Az egykor magasan szárnyaló LUNA fej-fej mellett haladt a versenytársaival, mielőtt az árfolyama 99,9%-os veszteséget ért el. A Terra USD egy stabilcoin volt a LUNA ökoszisztémában, amely egy egyedi algoritmussal stabilizálta az 1 dollár/1 UST értéket. Ha az UST 1 dollár fölé emelkedett, az algoritmus több LUNA-t bányászott a stabilizáláshoz, és fordítva is igaz volt ez.

A LUNA összeomlott, amikor az UST jelentős részét kivették az Anchor Protocolból, és gyorsan eladták, aminek következtében az árfolyama centekre esett vissza. Ez az esemény aggodalmakhoz vezetett a befektetők körében, ami hozzájárult a LUNA árfolyamának további csökkenéséhez. A LUNA piaci kapitalizációja az UST alá esett, ami az UST lecsatolásához vezetett, mivel annak teljes értékét nem lehetett a LUNA ellenében beváltani. Ennek következtében az UST tulajdonosok eladták meglévő eszközeiket, miután elvesztették a stabilcoinba vetett bizalmukat. A LUNA értékének gyors zuhanása néhány nap alatt bekövetkezett. Ez arra késztette a befektetőket, hogy a nyílt piacon adják el az eszközeiket, elárasztva azt további LUNA tokenekkel. A megnövekedett kínálat és az UST lecsatolása miatt a LUNA értéke a nullához közeli szintre zuhant.

Konklúzió

Miközben a kriptovilág a legígéretesebb Bitcoin forkra figyel, a tulajdonosok türelmetlenül várják a következő nagy lehetőséget, hogy hatalmas nyereséget érjenek el. Eközben a Terra Luna Classic fejlesztői a LUNC újjáélesztésére tesznek kísérletet, és a SHIB is ugyancsak küzd megmaradásért, a befektetők a Bitcoin Sparkban találnak egy remek lehetőséget a nyereségszerzésre.

Tudj meg többet a Bitcoin Sparkról:

Weboldal: https://bitcoinspark.org/

BTCS tokenek: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***