A Shiba Inu megy a levesbe, új mémcoin hódítja a piacot

A Shiba Inu népszerű mémcoin mögött álló fejlesztők folyamatosan versenyeznek a kriptovaluta közösség kegyeiért. Az újonnan érkezők, többek között a Meme Moguls platform, azonban felhigítják a SHIB piaci részesedését.

Augusztusban debütált például a Shibarium második réteges blokklánc, amely – tekintettel a tárcaszám és a tranzakciószám növekedésre – komoly érdeklődést váltott ki. A november 21-ei adatok szerint a hálózat tranzakcióinak száma meghaladta a 4 milliót, s jelenleg a kriptotárcák száma már majdnem 1,3 millió. Ugyanezen a napon érkezett továbbá a hír, hogy ismét tetemes mennyiségű, összesen 28,12 millió tokent égettek el, aminek következtében felpezsdült az élet a SHIB rajongók körében.

A tokenek elégetése egyébként a kriptovaluták forgalomból való, határozatlan időre történő eltávolítását és a kínálat csökkenését jelenti. Az égetés önmagában nem a token „megsemmisítését” jelenti, hanem azt, hogy elküldik egy olyan címre, amelyhez nem léteznek privát kulcsok. Az ilyen események általában az árfolyam emelkedését eredményezik, éppen ezért érdekes, hogy a SHIB kereskedési volumene bár megnőtt, értéke közvetlenül a hír érkezte után 2,44%-kal csökkent.

Hogyan alakulhat a SHIB árfolyama?

A Shiba Inu árfolyamát nagymértékben befolyásolják a külső tényezők, többek között a közösségi média hangulata és a hírességek (például Elon Musk) támogatása, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni a jövőbeli árfolyam előrejelzések készítésekor. A SHIB esetében pedig különösen nehéz helyzetünk van, hiszen az előbb említettekből kifolyólag szinte teljesen lehetetlen megjósolni, hogy a kriptovaluta hogyan fog viselkedni. Volt példa arra, hogy Musk reflektorfénybe hozta a mémcoint, aminek következtében árfolyama három hónap alatt 4000%-os emelkedést produkált, elérve a 0,000035 dolláros csúcsot. Ez azonban nem tartott sokáig, a SHIB ugyanis zuhanórepülésbe kezdett és 90%-át elvesztette értékének.

A Conotoxia piaci elemzője, Grzegorz Drozdz szerint kellő mértékű hangsúlyt kell fektetni a piaci hangulatra és a közösségi média trendekre. Amíg ugyanis a hírességek támogatják a coint, addig van esély az árfolyam megugrására. Egy másik tényező, amely pozitívan befolyásolhatja a SHIB emelkedését, az a bitcoin teljesítménye – amely gyakran meghatározza az alaphangot a kriptopiac teljes egészén. Drozdz szerint azonban a Shiba Inu számára a divat az egyik legnagyobb veszély is. A mémcoinok piaca ugyanis folyamatosan fejlődik:

„A Shiba Inu létrejötte óta rengeteg hasonló coin született, ami csökkenti annak a lehetőségét, hogy a SHIB egy újabb szezonális kedvenccé váljon” – tette hozzá.

A Meme Moguls aratja le a babérokat

Az újonnan érkezők potenciálisan felhígíthatják a Shiba Inu piaci részesedését és elképzelhető, hogy teljesen háttérbe szorítják a coint. Ha benne vagy a kriptók világában, biztosan hallottál már például a PEPE-ről, amely nagy hullámokat vert a piacon. Míg azonban egyes befektetők tetemes nyereségre tettek szert, addig sokan mások jelentős összegeket veszítettek, miután a coin értéke drasztikusan visszaesett. A PEPE-vel ellentétben azonban vannak olyan projektek, amelyek hasznos és átfogó ökoszisztémával rendelkeznek. Ilyen például a Meme Moguls (MGLS) platform is, ahol a felhasználók mémekkel kereskedhetnek, illetve különböző játékokkal (köztük pókerrel, rulettel és blackjackkel) játszhatnak az erre kialakított Moguls kaszinóban. A jó hír pedig, hogy a platformon elolvashatod a legfrissebb híreket is a mémcoinok világából, hogy mindig naprakész maradj.

A Meme Moguls bevezetett egy MGLS tokent, amely jelenleg előértékesítési szakaszban van. A játékosok a tokenek stakelésével különböző jutalomban részesülhetnek – minél több tokent stakelnek, annál nagyobb a potenciális bevétel. A felhasználók továbbá részt vehetnek a Meme Moguls Fantasy Trader versenyen, amely további lehetőséget kínál a nyeremények és jutalmak megszerzésére. Interakcióba léphetnek egymással, különleges kiváltságokat szerezhetnek, illetve még egyedi NFT-ket is bezsebelhetnek.

Minden egyes előértékesítési szakasza végén a Meme Moguls 10 000 dolláros nyereményjátékot tervez, amelyet egy szerencsés X-felhasználó szerezhet meg. Itt érdemes egyébként megemlíteni, hogy a Meme Moguls meglátta a közösségi médiában rejlő lehetőséget (és annak fontosságát a mémcoinok körében), így igyekszik nagy hangsúlyt fektetni az X-en (korábban Twitter) való aktivitásra. Nem véletlenül kapta továbbá a „mém mogulok” nevet a platform: a „mogul” szóval ugyanis olyan gazdag, befolyásos, nagy vagyonnal rendelkező személyekre céloztak, mint Elon Musk. Céljuk, hogy a platform segítségével csiszold mémválasztási stratégiád, tanulj a piaci trendekről és te magad is egy mogullá válj.

Egy MGLS token jelenleg 0,0019 dollárba kerül.

A mémcoinok potenciáljáról dióhéjban

A mémcoinok jövőjének meghatározásakor egyáltalán nincs könnyű dolgunk. Döntő szerepet játszik ugyanis a kriptovaluta piac mozgolódása: egy szélesebb körű bikapiac például könnyen felemelheti a coinok értékét. Fontos továbbá a mémcoinok iránti érdeklődés – sokszor tapasztaltuk ugyanis, hogy egyes mémekre épülő valuták iránt hirtelen megugrik az érdeklődés a közösségi média trendek és a hírességek befolyása miatt. A népszerűségnek az időtartamát és stabilitását azonban nehéz megállapítani.

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***