A Solana második telefonja már meg is térülhetett

Azok, akik előrendelték a Solana második generációs mobiltelefonját, hamar visszakaphatták a készülék árát az airdropoknak köszönhetően. Két macskatémájú mémcoin projekt, a Cat in a Dog’s World (MEW) és a Maneki (MANEKI) tokenjei ugyanis rövid időre felülmúlták a mobiltelefon előrendelési költségét.

Előrendelés és airdropok

Áprilisban a Cat in a Dog’s World (MEW) és a Maneki (MANEKI) projekt csapata is tokeneket airdropolt. Azok örvendezhettek, akik előrendelték a Solana SOL Price SOL Price legújabb, ‘Chapter 2’ nevű készülékét, melynek elővételi ára 450 dollár volt. A MEW projekt csapata április 1-jén 37 600 tokent airdropolt a tulajdonosok számára, amelynek értéke az airdrop utáni csúcsponton 0.0089 dollár/token árfolyamon 334 dollár volt a CoinGecko adatai szerint. Hasonlóképpen, április 24-én a készülék birtokosai 5,199 MANEKI tokent kaptak, amelynek árfolyama április 25-én elérte a 0.269 dollárt.

A profitot követő értékcsökkenés

A Wuffi (WUFFI) nevű mémcoin projekt is részt vett az airdropban, 114 000 tokent kiosztva a ‘Chapter 2’ tulajdonosainak. A twoloot.com értékellenőrző szerint az összes airdroppolt mémcoin értéke elérte a 480 dollárt, ami lehetővé tette a felhasználók számára, hogy nemcsak megtérítsék a készülékük árát, hanem további 30 dollár nyereséget is realizáljanak. Azóta azonban a mémcoinok értéke csökkent. A MEW jelenlegi piaci áron 220 dollárt, míg a MANEKI 124 dollárt ér.

Az első Solana mobilkészülék, a ‘Saga’ 2023 májusában jelent meg. Eleinte kevés figyelmet kapott, számos technikai problémával küzdött és a használhatóságát is sok kritika érte. Decemberre azonban a készülékek iránti kereslet hirtelen megugrott, mivel a kriptovaluta rajongók felfedeztek egy furcsa lehetőséget a Bonk (BONK) mémcoin rallyja kapcsán. 2023 november 15. és december 15. között a BONK ára több mint 1100%-kal emelkedett. Csúcsárakon a BONK 30 000 tokenes airdropjának értéke meghaladta az 1150 dollárt, ami 551 dollárral több, mint a Saga telefon eredeti 599 dolláros árcédulája.