Elindult a Telegram appon belüli fizetési funkciója, a Stars

A Telegram nemrégiben új fizetési rendszert indított a digitális áruk és szolgáltatások számára platformján. A „Telegram Stars” névre keresztelt rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan digitális eszközökért fizessenek alkalmazáson belüli vásárlásokon keresztül, mint e-könyvek vagy online tanfolyamok. A cég vezérigazgatója, Pavel Durov elmondta, hogy a Telegram Stars a felhasználóknak olyan lehetőséget kínál, amellyel minialkalmazásokban fizethetnek a digitális szolgáltatásokért.

A Telegram Stars a növekvő érdeklődést szeretné meglovagolni

Az alkalmazások fejlesztői a megszerzett csillagjaikat TON-ban, a The Open Network hálózat natív tokenjében vehetik ki a Fragment kriptotőzsdén keresztül. A csillagokat arra is használhatják, hogy népszerűsítsék alkalmazásaikat a Telegramon keresztül. A minialkalmazások a Telegram üzenetküldő platformján belül futó webes alkalmazásokat takarják. Durov szerint a cégek már évek óta használják ezeket a minialkalmazásokat fizikai termékek értékesítésére a Telegramon keresztül. A platform szerint havonta több mint 400 millió ember lép kapcsolatba ilyen alkalmazásokkal. A Telegram alapító Durov jelentette be, hogy a szolgáltatást most kiterjesztik a digitális termékekért való fizetésre is. A fizetést csillagokban (innen a “Stars”), egy alkalmazáson belüli virtuális pénznemben lehet bonyolítani.

A Telegramban közzétett bejegyzésben az is szerepel, hogy a Stars megfelel az Apple és a Google legújabb, a digitális termékek értékesítésére vonatkozó irányelveinek. Ez azt jelenti, hogy az Apple és a Google 30%-os jutalékot kap, amikor a felhasználók csillagokat vásárolnak. De a Telegram támogatni fogja a Telegram csillagokkal vásárolt hirdetéseket. A Telegram platformra épülő alkalmazások száma az elmúlt időszakban kifejezetten megugrott. Januárban a Notcoin nevű, ún. “tap-to-earn” (minden érintésünk regisztrálásra kerül és számít) játék indult el a platformon, és öt hónap alatt elérte a 35 millió felhasználót. A Hamster Kombat, egy másik ilyen, a TON blokkláncra épülő “tap-to-earn” játék, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a minialkalmazáson belüli összes érintéssel pontokat szerezzenek. Ez az alkalmazás már több mint 100 millió felhasználót gyűjtött.

Durov szerint az olyan minialkalmazások, mint a Notcoin és a Hamster Kombat azért növekednek ilyen gyorsan, mivel a felhasználóknak nem kell telepíteniük őket az eszközeikre. Elárulta, hogy a jövőben további funkciókat és funkciókat tervez a Telegram Starsba, többek között ajándékokat a tartalomkészítőknek.