A tökéletes barátnő 30 000 dollárt keres havonta – csak az a baj, hogy nem létezik

Lexi Love egy dúskeblű szőke AI-modell, aki nemcsak lenyűgöző fizikumával csábít, hanem azzal is, hogy képes alkalmazkodni a különböző személyiségekhez és érdeklődési körökhöz. Előfizetőit 30 különböző nyelven képes szórakoztatni, a nap 24 órájában.

Az AI-modell biznisz napról napra virágzik, aminek Lexi Love az egyik legékesebb példája. Lexi nemrégiben nemzetközi hírügynökségek címlapjaira került: készítői – egy Egyesült Királyságban bejegyzett startup, a Foxy AI – azt állítják, hogy a fiktív barátnő havi szinten körülbelül 30 000 dollárt keres nekik az előfizetési díjakból. Az AI-modell már több mint 20 házassági ajánlatot kapott, annak ellenére, hogy még csak 2023 júniusa óta boldogítja a magányos lelkeket. Úgy tűnik, Lexi sikerét annak köszönheti, hogy többet kínál egy szép arcnál és egy csodálatos testnél, mivel képes „flörtölni, nevetni és alkalmazkodni a különböző személyiségekhez, érdeklődési körökhöz és preferenciákhoz.”

„Növekvő népszerűségének köszönhetően Lexi jövedelmező bevételi forrássá vált” – mondja a Foxy AI vezérigazgatója, Sam Emara, a Jam Pressnek. – „Ez is azt bizonyítja, hogy képes mély kapcsolatot kialakítani az emberekkel, és kielégítő emberszerű élményt nyújt annak ellenére, hogy AI-ról van szó.”

Lexi Love, a sikeres AI-modell

A Foxy AI weboldaláról kiderül, hogy a tökéletes barátnő egy 21 éves „sushi-függő és profi rúdtáncos”. Hobbijai közé tartozik a jóga és a strandröplabda. Az előfizetők szöveges és hangüzenetek formájában léphetnek kapcsolatba Lexivel, de akár „pikáns képeket” is kérhetnek tőle. Úgy tűnik, hogy az AI-modell annyira jó, néhányan egyenesen beleszerettek, és megkérték a kezét.

Lexit az alkotói állítólag úgy tervezték, hogy sok férfi számára lehessen tökéletes barátnő, mivel úgymond „hibátlan tulajdonságokkal és kifogástalan stílussal” rendelkezik. A szolgáltatás eddig nagyon jövedelmezőnek bizonyult, és hatalmas sikereket ért el rövid idő alatt, ami az iparág potenciáljának ékes tanúbizonysága.

Az AI-modell népszerűségének híre kapott némi kritikát az interneten, és néhányan úgy vélik, hogy egy „kezdetleges” csevegőbot-szolgáltatásról van szó. Egy dolog biztos: az AI-modellek itt maradnak, és ahogy a technológia fejlődik, úgy válnak majd egyre valósághűbbé mind a megjelenésük, mind az interakcióik tekintetében.