A TradeSanta piactere lehetővé teszi a befektetők számára, hogy bekövessék a tapasztaltabb kereskedőket

A kriptovalutákkal való kereskedés korábban többnyire manuális folyamat volt, ahol a felhasználóknak ki kellett választaniuk a kereskedni kívánt eszközt, felépíteniük a befektetési tervüket, ütemezniük a kereskedéseiket és kezelniük az összes tranzakciót. Ezek a lépések helyes végrehajtás esetén két- vagy háromszámjegyű hozamot eredményezhettek.

De valójában csak egy maroknyi kereskedő képes teljes munkaidőben elkötelezni magát mellette, ezért vált népszerűvé az automatizálás.

Az automatizálás azt jelenti, hogy egy számítógépes program előre beállított algoritmusokat hajt végre a kereskedés végrehajtásához. Ezután számos eszköz, többek között filterek, szignálok vagy a technikai elemzés más formái segítségével egy kriptobot képes a befektető nevében kereskedéseket végrehajtani. Az eredmény az, hogy az automatizálás előnyhöz juttatja a kereskedőket, mivel a botok gyorsabbak, és egyszerre több számlával vagy különböző stratégiákkal tudnak kereskedni, ami messze meghaladja még azt is, amit egy teljes munkaidős kereskedő képes elvégezni.

A platform, amely a kriptokereskedési botokat a mindennapi kereskedők számára is elérhetővé teszi, a TradeSanta. Ahogy a csapatuk egyik tagja elmagyarázza: “A TradeSanta egy nagy teljesítményű terminál, amellyel gyorsabban, okosabban és alacsonyabb kockázattal kereskedhetsz”.

A platform nemrég hozzáadott egy piactér funkciót a tükörkereskedési szolgáltatásához. Ezzel az újítással a kereskedők lehetőséget kapnak arra, hogy megnézzék és lemásolják a legjobban teljesítő botokat. A funkcionalitás ezzel a funkcióval az azonnali és határidős piacokra is kiterjed, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kihasználják a tőkeáttétellel való kereskedés lehetőségeit. A botok kiválasztásához a piactér szűrőket tartalmaz típus (DCA vagy Grid), stratégia, tőzsde, piac (spot, határidős) és pár alapján.

Míg a másolásos kereskedés jelenleg ingyenes, a kereskedőknek a későbbiekben lehetőségük lesz arra, hogy pénzzé tegyék stratégiáikat, ami azt jelenti, hogy a piactér bizonyos elemei költséggekkel fognak járni.

Több mint egy kriptovaluta tőzsde

A kriptovaluta tőzsdékkel ellentétben a TradeSanta nem fér hozzá a felhasználók pénzeszközeihez. Ehelyett a platform olyan szoftveralkalmazásként létezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatizálják kriptopénz kereskedésüket a jól ismert tőzsdék integrálásával. A platform jelenleg automatizálja a kriptokereskedési stratégiákat a főbb tőzsdéken, beleértve a Binance, Binance Futures, Binance.US, OKX, Huobi, Upbit, HitBTC, Coinbase Pro, FTX és Kraken.

A platform, mint átfogó megoldás, több komponensből áll, beleértve a terminált, a mobilalkalmazást, a szignálokat és a piacteret, amelyek mindegyike kifejezetten erre a célra tervezett kereskedési botokkal rendelkezik.

A gyakorlatban a befektetők beállíthatnak egy kereskedési botot, hogy azonnal vagy egy általuk meghatározott technikai indikátor jelzése után kereskedést hajtsanak végre. Bármelyik esemény bekövetkezte után például az Ethereum bot megvásárolja a beállításokban megadott alapdevizát, amikor longba megy. Miután ez a megbízás végrehajtásra került, az ügylet nyitottnak minősül, ami lehetővé teszi a bot számára, hogy a Take Profit megbízást adjon, amely a felhasználó által meghatározott szinten és más Extra megbízásokkal nyereséget termel. Hasonlóképpen, a short oldalon a bot eladja a befektető birtokában lévő érméket, és egy előre beállított alacsonyabb áron visszavásárolja azokat, a különbözet pedig nyereséget jelent.

Ha a kiválasztott kriptovaluta árfolyama a felhasználó által kiválasztott stratégiával ellentétes irányba mozog, az egyik Extra megbízás végrehajtásra kerül, és egy új megbízás kerül leadásra. Minden alkalommal, amikor ez megtörténik, a kapcsolódó take profit szint is felülvizsgálatra kerül.

További információ a TradeSanta-ról

Az Extra megbízások csak egy a TradeSanta által kínált funkciók közül. Vannak hosszú és rövid stratégiák is, amelyeket a befektető egyszerre alkalmazhat, az eszköz irányától függetlenül fedezi az árat, stop loss és kereskedési stop loss, valamint a követő take profit. A technikai indikátorok is a felhasználók rendelkezésére állnak, hogy a kriptokereskedési botok az optimális ponton lépjenek be a piacra. Ezek a mutatók közé tartoznak az RSI, MACD vagy Bollinger jelzések, TradingView jelzések vagy ezek kombinációja. És mindez mind az azonnali, mind a határidős kereskedéshez rendelkezésre áll.

Csatlakozz a TradeSanta közösségi felületeihez: