A Twitter kriptovaluta és részvénykereskedést tesz lehetővé

A Twitter lehetővé teszi a felhasználók számára a piaci grafikonok megtekintését, valamint részvények és kriptovaluták vételét és eladását az eToróval kötött új partnerség révén.

A CNBC szerint a Twitter olyan funkciókat fog bevezetni, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy részvényekkel, kriptovalutákkal és más eszközökkel kereskedjenek az eToro közösségi kereskedési alkalmazáson keresztül. Az üzlet Elon Musk tervének részeként jön létre, hogy a kékmadaras applikációból egy ún. szuper appot csináljon.

A Twitter már most is rendelkezik egy olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy vállalat piaci adatait megtekinthessék. A felhasználónak meg kell keresnie egy részvény tickerjét, és be kell illesztenie elé egy dollárjelet. Például: $TSLA

Az új partnerséggel azonban a felhasználók a “View on eToro” gombra kattintva egy adott pénzügyi eszközzel kereskedhetnek is.

Yoni Assia, az eToro vezérigazgatója (CEO) azt mondta:

“Ahogy az elmúlt három évben óriási mértékben nőttünk, egyre több felhasználói interakciót láttunk a Twitteren [és] egyre többen képezték magukat a piacokról. Nagyon jó minőségű, valós idejű tartalom van a vállalatok pénzügyi elemzéséről és arról, hogy mi történik a világban. Úgy gondoljuk, hogy ez a partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy elérjük ezeket az új közönségeket [és] jobban összekapcsoljuk a Twitter és az eToro márkáit.”

Miután tavaly Elon Musk megvásárolta a Twittert, azt hangoztatta, hogy a közösségi médiaalkalmazásból egy mindent tudó szuper appot csinál, amely olyan szolgáltatásokat kínál, mint a decentralizált közösségi média, a mikrofizetések, a játék, az ételszállítás, vagy épp a vásárlás egyetlen alkalmazáson keresztül.

Egy április 4-i bejelentés szerint a Twitter egyesült egy X Corp. nevű fedőcéggel is, hogy egy mesterséges intelligencia (AI) projektet építsen a Twitter számára.