A vezető magyar táplálékkiegészítő boltban már kriptóval is lehet fizetni

Egészségügy és kriptovaluták – hogyan is emlegethetjük ezeket a teljesen eltérő ágazatokat egy mondatban? Most megmutatjuk, mi az összefüggés a két világ között. Ráadásként pedig egy kuponkódot is elárulunk, amellyel 30% kedvezményhez juthatsz egy vezető magyar táplálékkiegészítő shopban.

Idén augusztustól a népszerű étrend kiegészítő márka, a Peakshop.hu is beállt a forradalmi kriptovalutás fizetéseket támogató üzletek sorába. Mostantól pofonegyszerűen szerezhetjük be változatos termékeiket, amelyek nem csak egészségünk, de még a (kripto)tárcánk számára is kedvezők. A 30% kedvezmény érvényesítéséhez ne felejtsd el a “BITCOIN” kuponkódot felhasználni. A kriptós fizetés menetéről készült egy rövid összefoglaló videó is.

A blokklánc technológia 2008-ban a Bitcoinon keresztül mutatkozott be a világnak. Azóta számos különböző iparágban és változatos felhasználási esetekben veszik nagy hasznát. A kulcsfontosságú iparágak közül az egészségügy rengeteg jelentős lehetőséget kínál a blokklánc-koncepció alkalmazására. Az egészségügyi blokklánc-alkalmazások fő területei közé tartozik az elektronikus orvosi nyilvántartások és a gyógyszerellátási lánc kezelése, az orvosbiológiai kutatás és oktatás, a betegek távoli megfigyelése, az egészségbiztosítási igények feldolgozása és az egészségügyi adatok elemzése.

Egészségügyi adataink tárolása a blokkláncon

Az egészségügyben elengedhetetlen adataink alapos és biztonságos tárolása. Hiszen jól is néznénk ki, ha vércsoportunkat, hemoglobin szintünket, vagy esetleges betegségeinket csupán emlékezetünkből túrnánk elő szükség esetén… A blokklánc technológia megmásíthatatlan és lekövethető rendszere kiváló lehetőséget nyújt egészségügyi adataink megfelelő tárolására.

2016-ban az Egészségügyi Információs Technológia Nemzeti Koordinátora meghirdetett egy ”Blockchain Challenge” nevet viselő versenyt. A cél annak a kiderítése volt, hogy a blokklánc pontosan hogyan használható fel az egészségügyi adataink tárolására és kezelésére. A kihívásra több, mint 70 kidolgozott anyag érkezett, amiből a kiválasztott 15 nyertesé megtekinthető itt.

Összefoglaló a lehetséges felhasználásról

A blokklánc létrehozhatna egy mechanizmust a felhőben tárolt EHR-ekhez (Elektronikus Egészségügyi Adatok) való hozzáférés kezelésére. Használata növelheti az átláthatóságot, miközben fenntartja az adatok védelmét és biztonságát. Tartalmazza a benne rejlő sérthetetlenséget, és megfelel a szigorú jogi előírásoknak. A fokozott interoperabilitás előnyös lenne az egészségügyi eredmények szempontjából. Mindezek létrejöttéhez elengedhetetlen egy kellően felhasználóbarát felület kialakítása. Emellett a felhasználók oktatásába történő befektetés, hogy hogyan lehet a legjobban kihasználni az előnyeit, jobb egészségügyi eredményekhez vezetne.