A Visa 60 kriptovaluta platformmal kötött partnerséget

A Visa kriptopénzekért felelős vezetője elárulta, hogy a fizetési óriás mintegy 60 vezető kriptovaluta platformmal lépett partnerségre “olyan kártyaprogramok elindítása érdekében, amelyek megkönnyítik a fogyasztók számára a digitális valuta átváltását és elköltését világszerte 80 millió kereskedőhelyen”. Hangsúlyozta: “Nagy lendületet vettünk ezen a téren, és továbbra is számos módon támogatjuk a kriptoökoszisztémát”.

A Visa elkötelezte magát a kriptoökoszisztéma növekedése mellett

Cuy Sheffield, a Visa kriptovalutákért felelős vezetője az NDTV-nek adott, hétfőn megjelent interjúban beszélt a fizetési óriás digitális eszközökkel kapcsolatos erőfeszítéseiről.

“A Visa-nál a kriptopénzekkel kapcsolatos munkánk mértéke és hatóköre drámaian megnőtt. A vállalatnál a kriptón valamilyen minőségben dolgozó, különböző funkciókon munkálkodó emberek száma ma már több százra tehető, az eddigi néhány alkalmazotthoz képest. És az elmúlt 18 hónapban több mint kétszeresére növeltük a kriptoplatformokkal való partnerségek számát – mára 60 partnerünk van.”

A vállalat több mint 60 vezető kriptoplatformmal – például az FTX, a Blockfi, a Crypto.com, a Coinbase és a Binance – kötött partnerséget, hogy olyan kártyaprogramokat indítson, amelyek megkönnyítik a fogyasztók számára a digitális valuták mindennapi használatát.

“A kriptovalutákhoz kötött kártyák megkönnyítik a fogyasztók számára a digitális valuták átváltását és elköltését, anélkül, hogy a kávézóknak vagy élelmiszerboltoknak közvetlenül el kellene fogadniuk a kriptót a kasszánál” – folytatta. “Minden átváltás kriptóról fiatra azonnal, a színfalak mögött történik. Az üzletben, online, ez olyan egyszerű, mint egy hagyományos Visa tranzakció.”

A Visa feje azt is elárulta, hogy kriptotanácsadási szolgáltatás indítását tervezi Indiában.

“A Visa célja, hogy világszerte az ügyfelek számára kriptotanácsadási szolgáltatásokat nyújtson, bárhol is van érdeklődés, és jelenleg olyan piacokon kínálunk szolgáltatásokat, ahol a szabályozás lehetővé teszi az ilyen tranzakciókat.”

A kriptovezető kiemelte azt is, hogy a cége hídként szolgál a kriptotér, a Visa-t elfogadó kereskedők és több mint 15 000 pénzintézet között.

“Nagy lendületet vettünk ezen a téren, és továbbra is számos módon támogatni fogjuk a kriptoökoszisztémát” – zárta mondandóját.