A Visa és a kriptovaluták jövőjében a cég főszereplő lenne

Még a hónap elején adott egy hosszabb interjút a CNBC televíziós csatornán Alfred F. Kelly Jr., a globális fizetési megoldásokat kínáló Visa vezérigazgatója. Alapvetően leginkább a hitelkártyáikról és bankkártyáikról ismerjük őket, de fontos tudni, hogy a Visa közvetlenül nem bocsát ki kártyákat ügyfeleknek. Ezeket a szolgáltatásait pénzintézeteknek nyújtja, akik aztán például hitelkártya-termékeket tudnak utána az ügyfeleknek kínálni. Szóval az adott interjúban volt bőven téma, amit feszegetett az interjú készítője, Carl Quintanilla, de a kriptovaluták témája is szóba került.

A Visa és a kriptovaluták

Quintanilla arra volt kíváncsi, hogy a Visa hogyan tekint a kriptókra és milyen stratégiája van ezzel az iránnyal kapcsolatban. Kelly elmondása szerint a Visa még elég kezdeti szakaszban látja a kriptofizetések világát, de nagyon érdeklődően állnak a dologhoz. Viszont folytatta a gondolatmenetet is, azzal, hogy kiemelte, a Visát nem annyira érdekli a kriptó, mint pénzeszköz vagy árucikk. Inkább ők is azt az irányt látják megvalósíthatónak, amikor a kriptók fiatpénzekhez kötődnek. Hiszen ezzel lesz majd mindenki számára egyértelmű, hogy mi az értéke az adott coinnak egy tranzakció során.

Kelly
Forrás: paymentsspectrum.com

Az interjú szerint, a Visa és a kriptovaluták kapcsolata már előrehaladott. A cég már 25 különféle kriptovalutával dolgozik, hogy bekerülhessen a Visa ezekbe a rendszerekbe. Miután bekerül, már átváltható lesz a fiatpénzeken alapuló kriptó, amely aztán egy olyan tárcába kerül, amivel bárhol lehet fizetni, ahol a Visát is elfogadják. Kelly fejtegette a jelenleg zajló folyamatokat a központi bankok által kibocsátott digitális pénzeszközök kapcsán is.

A Visa úgy látja, hogy nagyon sokat tud majd ebben segíteni a bankoknak, hiszen a cég tervei szerint majd a Visa hálózatán fognak “futni” ezek a digitális pénzeszközök. Nem is vártunk mást egyébként a piac egyik legnagyobb szereplőjének vezetőjétől, hiszen ki ne akarna felszállni erre a vonatra?

A kriptóbizniszbe mindenki be akar szállni

Ahogy maga Kelly is rámutatott, rengeteg olyan ember van még a világon, akik nincsenek benne egyetlen banki hálózatban sem. És őket a legnagyobb cégek értelemszerűen a saját hálózataik felé akarják terelni, a sok esetben tényleg anonim és szabad felhasználási lehetőségeket ígérő kriptókkal szemben. És hogy mi is a konkluzió? Hogy a Visa és a kriptovaluták vonatkozásában a cég számára csábítónak tűnik ez az irány, de csakis a fiat pénzekhez kötött stablecoinokban tudják elképzelni a jövőt. A teljes videó egyébként itt nézhető meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.