A WhatsApp személyre szabott AI alapú avatár generátort fejleszt

Úgy tűnik, hogy a Whatsapp egy új generatív AI alapú funkción dolgozik. Ez lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy személyre szabott avatárokat készítsenek magukról, amelyeket bármilyen elképzelt környezetben felhasználhatnak. A fejlesztés alatt álló funkció, amelyet a WABetaInfo szúrt ki az új WhatsApp Beta for Android 2.24.14.7 verzióban, a jelek szerint a felhasználó által megadott képek és szöveges kérések alapján és a Meta AI Llama modelljét használja majd a képek létrehozásához.

Whatsapp

A WABetaInfo által megosztott képernyőfotó szerint a felhasználók “bármilyen környezetbe képzelhetik magukat az erdőtől a világűrig.” A példák meglehetősen tipikusnak tűnnek az AI-generátorok által előállítottakra. Különösen akkor, ha használtál már olyan alkalmazásokat, mint a Lensa AI vagy a Snapchat “Dreams” szelfi funkciója.

A személyre szabott avatár létrehozásához a WhatsApp-felhasználóknak “egyszer le kell fényképezniük magukat.” Majd a Meta AI-t arra fogják használni, hogy bármilyen környezetben a felhasználó képmása szerinti képeket készítsen. A WhatsApp-felhasználók ezután a Meta AI chatben a “Képzelj el engem” beírásával és a beállítás leírásával, vagy más WhatsApp-beszélgetésekben a “@Meta AI képzelj el engem…” beírásával tudják majd létrehozni az avatárjukat.

A funkció a hírek szerint opcionális lesz, és a felhasználóknak manuálisan engedélyezniük kell majd a WhatsApp beállításaiban, mielőtt használni tudnák. A WABetaInfo szerint a referencia képek bármikor törölhetők a Meta AI beállításain keresztül.

Arról nincs információ, hogy az új Imagine AI szelfi funkció mikor lesz általánosan elérhető. A WhatsApp még mindig a Meta AI chatbot támogatását terjeszti, az általánosabb, valós idejű AI képgenerálás mellett az amerikai felhasználók számára – így eltarthat egy ideig, amíg az új AI avatar funkció megjelenik.