Aavegotchi – token formában visszatért a tamagocsi

Csak a nagyon fiatalok számára nem lehet ismerős a tamagocsi vagy tamagotchi név. Ezek a “tojásórák” még 1996-ban jelentek meg Japánban, majd a világ minden részén. A kilencvenes évek végének és a 2000-es évek elejének legnagyobb szenzációjának számítottak. Majdnem 100 millió darabot adtak el belőlük világszerte. Igazából ez egy aprócska kis szoftvert futtatott, aminek segítségével egy kis állatkát nevelhettünk három gomb és négy különféle mérőszám (pl. éhségmérő) segítségével. És bár a kilencvenes évek már elég messze vannak, most napjaink technológiájának segítségével ismét felszállhatunk kicsit erre a vonatra.

Token formában, Aavegotchi képében tért vissza a Tamagocsi

Méghozzá az Aavegotchi segítségével, amely egyfajta gyűjthető kriptó, NFT, azaz nem helyettesíthető token. Az Aavegotchi az Ethereum blokkláncán fut és tokenje a GHST, amelynek segítségével különféle olyan extrákat vásárolhatunk, amik aztán növelik saját Aavegotchi NFT-nk ritkasági szintjét. Az Aavegotchi különlegességét ugyanis pont ez adja, hiszen míg egy “normál” NFT ritkasági szintje nem változtatható önerőből, az Aavegotchi esetén növelhetjük saját magunk is. Ugye amikor egy ún. Aavegotchi-portál segítségével vagy a dAppon keresztül 100 különféle változatból megvásároljuk tokenért cserébe a saját egyedi kis pixeleinket, utána azonnal neki is láthatunk még különlegesebbé varázsolni. Adhatunk neki nevet, vehetünk neki sapkát vagy akár kardot, sőt még minijátékokban is részt vehetünk vele.

A felszerelések megvásárlásához FRENS pontokat használhatunk, amelyeket a GHST tokenek stakelésével szerezhetünk meg. És minél több FRENS pontunk van, annál extrább cuccokat szerezhetünk be, hogy nevelgessük és fejlesztgessük kis Aavegotchinkat. Ebből már látszik is, hogy az NFT-k és a DeFi piac csatlakozásával hol jelent meg a profit lehetősége akár a mezei halandók számára is. Bár a projekt megálmodói szerint az idő múlásával annyira hozzá fogunk majd nőni a kis barátunkhoz, hogy majd nem is akarjuk eladni. És figyelni kell, hiszen ahogy a tamagocsik, úgy az Aavegotchik is elpusztulhatnak, ha a stakelt tokenjeinket visszavonjuk. Okosszerződésen keresztül kommunikálhatnak is egymással. Ami érdekesség, hogy bár a GHST token maximális mennyisége nincs meghatározva, egy matematikai algoritmus segítségével akkor fog nőni az értéke, ha minél nagyobb lesz a kínálat. Tehát minél többen érdeklődnek az Aavegotchik iránt, annál nagyobb lesz az érték. Sőt, azok akik új érdeklődőket hoznak, még jutalmat is kaphatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.