Ablak a bitcoin sokszínű világára – Magyarország legnagyobb bitcoinos linkgyűjteménye

Még csak most ismerkedsz a bitccoinnal? Esetleg már haladó szinten vagy, és szeretnéd rendszerezni az ismereteidet? Mindkét esetre van egy jó tippünk: keresd fel a legnagyobb magyar internetes tudásbázist a témában.

Ez az oldal a Startlap kötelékébe tartozó bitcoin.lap, amely áttekinthető rovatokban  mutat be szinte mindent, ami érdekes és hasznos lehet a témában: a virtuális valuta történetétől kezdve az árfolyamokon keresztül a fontosabb kriptotőzsdék honlapjáig mindenhová egy kattintással eljuthatunk.

Az immár negyedik éve működő linkkatalógus  nem titkolt célja, hogy kedvet csináljon a bitcoinhoz azoknak, akik még nem, vagy csak keveset hallottak róla, és azokat is segítse, akik komolyabban foglalkoznak a bitcoinnal befektetőként, kereskedőként vagy bányászként.

Akiknek kevesebb idejük van elmélyülni az oldalon, és gyorsan szeretnének képbe kerülni a bitcoinnal kapcsolatban, rögtön egy Youtube videó megtekintésével kezdhetnek, majd ezt követően a „Bitcoin alapok, infók kezdőknek” rovatban megismerhetnek még sok olyan weboldalt, ami segítségükre lehet az eligazodásban.

Külön rovat foglalkozik az érdekességekkel, tippeket kapunk arra is, hogyan juthatunk ingyen bitcoinhoz. Olvashatunk a bányászatról, a bitcoin (és más kriptopénzek) tartásához elengedhetetlenül szükséges pénztárcákról, és a kriptovaluta titokzatos megálmodója, Szatosi Nakamoto is saját rovatot kapott.

Természetesen önálló szekcióban találjuk meg a bitcoinról szóló híreket, hírportálokat, fórumokat magyarul és angolul egyaránt. Nem maradhatnak ki a bitcoinos Facebook oldalak sem, ahogyan – a minél teljesebb körű tájékoztatás érdekében – a linkgyűjteményben  helyet kapnak a bitcoinnal kapcsolatban óvatosságra intő, esetenként kifejezetten negatív véleményt megfogalmazó cikkek, elemzések is. Sőt, kitekintés jelleggel van az oldalon egy olyan szakasz is, amelyben összegyűjtve megtalálhatók az ismertebb, nagyobb kapitalizációval rendelkező konkurens kriptovaluták is, mint például az ethereum, monero, vagy a ripple.

A bitcoin.lap fontos erénye és előnye a felhasználó központú szerkesztés: a tartalma rendszeres olvasói ajánlásoknak köszönhetően is módosul, gyarapszik. Ha neked is van ötleted, mi szerepeljen még ebben a gyűjteményben, itt felveheted a kapcsolatot a szerkesztővel.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését.***