A Bitcoin reményt ad és a jövő záloga: kriptó volt a téma Joe Rogan műsorában

A The Joe Rogan Experience podcast show 1760. epizódjában január 8-án Adam Curry internetes vállalkozó volt a műsor vendége. Joe Rogan Curry-vel a Bitcoinról, a kriptovalutákról, a metaverzumról és egyéb kriptós témákról is beszélgettek. Adam Curry egy podcaster, műsorvezető, internetes vállalkozó és médiaszemélyiség. Az egyik első híresség volt, aki személyesen hozott létre és kezelt weboldalakat. A 2000-es években kezdett el elsőként foglalkozni a podcast showműsorok megalkotásával is, ezérta szakmában “Podfather”-nek is nevezik.

Joe Rogan “nagyon sok reményt” fűz a kriptovalutákhoz, de leginkább a Bitcoinhoz. Bár bevallotta azt is, hogy nem érti nagyon jól a kriptovaluták működését.
“Amit most látunk, az az, hogy vagy teljesen szét fog esni az egész, vagy pedig kihasználjuk ezt a lehetőséget, amit a kriptoipar kínál. Ezzel irányba állítjuk a hajót, és kitaláljuk, hogyan élhetnénk jobban az életünket a kriptók segítségével” – mondta Rogan, miután megemlítette, hogy szerinte a Bitcoin és az Ethereum a két fő kriptoprojekt. “A Bitcoin és az Ethereum között az a fő különbség, hogy a Bitcoin kínálata maximalizálva van 21 millió darabban, és ez nem tudják megváltoztatni.” – magyarázta Curry. “Ez miatt nem lehet elinflálni. Ugyanez azonban nem mondható el az Ethereumról“.

;

Adam Curry a Bitcoinban látja a jövőt

Curry kiemelte, hogy ő kizárólag a Bitcoinban hisz, és a többi kriptovalutában nem bízik. Szerinte ugyanis a BTC az egyetlen olyan projekt, amelynek valóban korlátozott és megváltoztathatatlan a kínálata, ami szerinte a legfontosabb döntési szempont a kriptovaluták megítélésében.

Én csak azért szálltam fel a Bitcoin-vonatra, mert úgy gondolom, hogy a pénzem ott nagyobb biztonságban van” – mondta Curry. “A fiatpénz rendszer elromlott, hatalmas az infláció, nyomort és háborúkat okoz. Ennek legfőbb oka, hogy az olajhoz kötődik, ezért a fiatpénz rendszer mögött álló hatalom meg akarja azt védeni”. Az internetes vállalkozó hozzátette, hogy “nincs vezérigazgatója a Bitcoinnak“, amivel arra utalt, hogy a Bitcoint valóban a kriptoközösség építi, fejleszti és vezeti.

A teljes podcast adást a Spotify-on tudjátok végighallgatni.