Áder János az árvízvédelemről: gumicsizmák mellett blokklánc technológiára is szükség lesz

Áder János köztársasági elnök az október 29-én megrendezett ‘Homokzsáktól a drónokig’ című árvízvédelmi konferenciára küldött videóüzenetében jelentette ki, hogy a hagyományos árvízvédelmi módszerek mellett a jövő technológiáit, beleértve a Bitcoin alaptechnológiáját jelentő blokklánc technológiát, is hasznosítani kell.

“A következő években a gumicsizmák mellett nemcsak drónokra lesz szükség, hanem a mesterséges intelligenciát is bevető adatfeldolgozásra, a blokklánc technológiára, a természet- és társadalomtudományi, valamint közgazdasági ismereteink magasabb szintű összekapcsolására.”

Az elnök szerint az árvízvédelem mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a világ különböző pontjain kialakuló vízválságok is, amik olyan országokat is fenyegetnek, ahol eddig elképzelhetetlen volt. Mialatt a világ vízigénye egyre emelkedik, addig az erőforrások kimerülőben, illetve nem megfelelő vízkezelés következtében szűkösek. A világ számos pontján jelenleg is vízválság tapasztalható, amit részben a klímaváltozás, részben a vizek túlhasználata, és részben a környezetszennyezés idéz elő.

A blokklánc technológia elsősorban a vízgazdálkodás terén segíthet. Segítségével átláthatósággal és maximális elszámoltathatósággal ruházhatóak fel az árvízvédelem és vízgazdálkodás terén tevékenykedő entitások, ami egyben erősíti a lakossági bizalom növekedését a felelős hatóságok irányába.

Sőt, az árvízvédelem terén egy blockchain-alapú azonosító segítségével lehetne koordinálni a védelemben résztvevőket, egy token-ökoszisztéma bevezetésével pedig ösztönözni a lakosságot, hogy kivegye a részét a védekezésből.

(Forrás: MTI)

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük