Aggasztó adatok láttak az USA-ban napvilágot a COVID-vakcinákkal kapcsolatban

Aggasztó adatok láttak napvilágot az mRNS COVID-19 vakcinákra vonatkozóan. Az amerikai felnőttek körében az oltás beadása után drasztikusan megemelkedett a tüdőembólia, szív- és idegrendszeri, a vérzéses, a hematológiai, az immunrendszeri és a menstruációs probléma.

A 18 év feletti korosztályban 770 különböző típusú nemkívánatos eseményt véltek felfedezni az amerikai hatóságok, melyek között a korábban már vitatott szívizomgyulladás is szerepelt.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) megállapította, hogy az mRNS COVID-19 vakcinák kevesebb mint két éves használata alatt a bejelentett súlyos nemkívánatos események száma 5,5-szer nagyobb, mint az Egyesült Államokban 2009 óta felnőtteknek adott vakcinák okozta mellékhatások.

A felnőtteknek adott összes többi vakcinához képest kétszer annyi bejelentés érkezett a súlyos mellékhatásokkal kapcsolatban. Bár sokan hivatkozhatnak arra, hogy több COVID-vakcina került beadásra a többi oltásnál, itt nem a mellékhatások bejelentésének számáról van szó, hanem az egyes mellékhatás arányáról. A CDC 2022. március 25-én kezdte meg a mellékhatások értékelését, holott akkor már 15 hónapja adták az oltást felnőtteknek és kamaszoknak egyaránt. Már az oltás használat előtt és a kezdeti szakaszban biztonsági vizsgálatot kellett volna végeznie, de ez nem történt meg. A biztonsági vizsgálat nem feltétlenül jelenti azt, hogy probléma van a vakcinával, de az ördög nem alszik. Egészségügyi kérdésekben, ahol a világon több milliárd ember élete a tét, a biztonság előszámú.

A VAERS vagyis a mellékhatások bejelentésére szolgáló amerikai platformra folyamatosan érkeztek a magánszemélyek és egészségügyi személyzet által regisztrált mellékhatások, ezzel azonban a CDC korábban nem igazán foglalkozott. Később végzett elemzést, ennek eredményeit azonban ezidáig nem hozta a nyilvánosság tudtára.

A mellékhatásokat külön vizsgálták később meg az 5-11 évesek, a 12-17 évesek és a 18 éven feletti személyekre vonatkozóan. Külön táblázatot hoztak létre a súlyosnak és nem súlyosnak minősített mellékhatásokról. A súlyos az, amely halállal, életveszélyes eseménnyel, új vagy elhúzódó kórházi kezeléssel, fogyatékossággal vagy maradandó károsodással, illetve veleszületett rendellenességgel jár.

Sajnos megállapítható, hogy mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek körében kiugróan magas volt a myocarditis, a pericarditis, a Bell-parézis, a genitális fekélyek, a magas vérnyomás és megemelkedett pulzusszám, menstruációs rendellenességek, szívbillentyűzavarok, tüdőembólia, szívritmuszavarok, trombózisok, vakbélgyulladás és perforált vakbél, illetve a mellkasi fájdalom.

Persze ezzel kapcsolatban is megérkeztek az első kritikák, miszerint a mellékhatások bejelentésére szolgáló rendszer hibás, ezért kiemelkedően sok a COVID-vakcinákkal kapcsolatos bejelentés. Többen azt állították, hogy a VAERS-jelentéseket mesterségesen felduzzasztották, hogy rossz színben tüntessék fel az mRNS oltásokat.

A helyzet azonban az, hogy a CDC-nek van egy módszere arra, hogy különbséget tegyen a mesterséges felfújás és a valódi jelzés között, így legalább 95%-ban biztos, hogy a jelentések megfelelnek a valóságnak.

Volt, aki a mellékhatások magas számát azzal magyarázta, hogy rengeteg COVID-vakcina került beadásra, hiszen az USA-ban tavaly július végéig 600 millió adag oltóanyagot adtak be. Ez is igaz, de az elmúlt években hasonlóan nagy számú influenza elleni oltás került beadásra, azoknál mégsem volt ennyi probléma.

Többen a VAERS-adatok megbízhatóságát firtatták. Ha viszont ez nem jó minőségű adatokkal szolgál, akkor a CDC miért ezeket az adatokat használja fel a legjobb orvosi folyóiratokban, mint például a The Lancet? Ha az adatok értéktelenek lennének, akkor ezeknek a folyóiratoknak nem kellene elfogadniuk ezeket a cikkeket.

Sok mellékhatást egyébként az izraeli orvosok is megállapítottak, többek között a vakbélgyulladást, amely a Pfizer-oltást követő 42 napban jelentkezett számos oltottnál. Az izraeli tanulmány a nyirokcsomó-gyulladás (duzzadt nyirokcsomók) előfordulásának növekedését is megállapította az oltást követően.