Akinek a bőre alatt is kriptó van – te magadon viselnéd a kriptotárcádat?

Az innovatív megoldások és forradalmi újítások korában a fizetési módok is gyors ütemben változnak – már a kriptotárcádat is magadon viselheted. Mindezt a seattle-i székhelyű VivoKey Technologies teszi lehetővé. A vállalat bőr alatti kriptotárcákat kínál biztonságos kriptotranzakciók kivitelezéséhez NFC és RFID technológia segítségével.

A gondolat, hogy elveszíted a bitcoinnal, ethereummal vagy a legújabb mémérmével teli kriptotárcádat, minden befektetőnek rémálmokat okozhat. A seattle-i Dangerous Things a VivoKey Technologies-szel karöltve egy újszerű módszerrel állt elő arra vonatkozóan, hogy az érméid mindig nálad legyenek: úgy, hogy a bőröd alá kerülnek.

A tárcák a kriptovaluták elengedhetetlen kellékei és a kezdetektől fogva az ökoszisztéma létfontosságú és gyakran frusztráló részét képezik. Mindenféle formában és méretben fellelhetőek, az asztali számítógépes alkalmazásoktól és böngésző pluginoktól kezdve a hitelkártya méretű eszközökig és az USB pendrive-okig. Ezekkel szemben a tabletta méretű Apex tárca történetesen a bőröd alatt gondoskodik az adataid védelméről.

“Hardvertárcákról van szó, amelyek kriptopénzes ügyletek lebonyolítására lettek kifejlesztve” – mondta a VivoKey Technologies és a Dangerous Things alapító-vezérigazgatója, Amal Graafstra. “A telefonos alkalmazásod az interfész, de nem rendelkezik privát kulcsokkal. A privát kulcs és a BTC tranzakció, illetve a kriptotranzakció tényleges aláírása a chipen keresztül történik”.

Biohacking avagy mindenkibe chipet ültetnek?

A megoldás a biohacking formájában ölt testet, melyet többek között az élet meghosszabbítására irányuló kísérletek és az agy-számítógép interfész (BCI) technológia használata jellemez. Sok biohacker – a kutatóktól a tech-rajongókig – bőr alatti chip implantátumokat alkalmaz. Graafstra szerint az Apex chip egyebek mellett használható BTC tárolására, ajtónyitásra vagy egy csésze kávé kifizetésére.

A VivoKey szerint a Satochip egy BIP32/39 tárcaalkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a kriptók biztonságos tárolását és tranzakciók lebonyolítását a blokkláncon, többféle pénznem típus támogatásával.

“Az Apex pillanatnyilag “Flex” verzióban kapható, azaz sokkal szélesebb, de így is nagyon vékony készülék. Az eljárás ugyanakkor hasonló; egy tű szükségeltetik hozzá, amelyet a bőr alá helyeznek, majd az eltávolítása után steril kesztyűben az Apex Flex-et becsúsztatják a bemetszésbe.”

Az Apex Flex jelenleg 349 dolláros (kb. 127 ezer forint) áron vásárolható meg.

A fejlesztők derűlátóak a termékek jövőbeli sikerességét illetően, azzal azonban tisztában vannak, hogy a széles körű elfogadottság még várat magára.

Korábban Elon Musk neurotechnológiai vállalata, a Neuralink is sokaknál kiverte a biztosítékot az agychip implantátumaival, mostanra viszont egyre többen szeretnék alávetni magukat a beavatkozásnak. Vajon az elkövetkezendőkben már ez lesz a sztenderd?