A top 10 piaci értékű token között landolhat az Algorand a 6 milliárd dolláros tokenértékesítés után

Az Algorand, egy bostoni központú blokklánc vállalat, több mint 60 millió dollár értékben értékesített tokent a CoinList tőzsdén. Ha ehhez hozzáadjuk a Algorand Foundation által birtokolt 2.5 milliárdnyi Algos alapot, akkor a vállalat piaci értéke elérheti a 6 milliárd dollárt.

A fiatal blokklánc vállalat, amelynek elsődleges célja egy valóban demokratikus és hatékony nyilvános főkönyv létrehozása, sikeresen értékesített nagyobb volumenű tokent, amivel a top 10 kriptovállalat közé került piaci kapitalizáció alapján.

Az Algorandot Bostonban alapította egy MIT professzor Silvio Micali, és június 19-én tartotta az Algos token értékesítését. A cég által kiadott közlemény szerint, az aukció kevesebb mint négy óra alatt lezajlott, és nagyon nagy volt a kereslet több globális résztvevő részéről is.

A tokenek darabját 2.40 dolláros áron hirdették meg a holland típusú aukción, és összesen 25 millió tokent értékesítettek. Ha ehhez hozzákalkuláljuk az Algorand Foundation által birtokolt 2.5 milliárd értékű Algost, akkor a piaci kapitalizáció 6 milliárd dollár körül is alakulhat.

Ez az Algost a világ 10 legnagyobb kriptovalutája közé emeli, amivel pont az EOS alatt marad, amelynek piaci kapitalizációja 6.48 milliárd dollár, de megelőzi a Binance Coint (BNB) 5.3 milliárd piaci kapitalizációval.

Algorand a mostani tőkebevonás előtt kockázatitőke-társaságok mint az Union Square Ventures és a Pillar Venture Capital által finanszírozta magát, és tavalyi évben 66 millió dollárnyi tőkét szerzett.

Az Algorand a token értékesítés mellett azzal is bekerült a hírekbe, hogy az első volt, aki a tokenjeire pénzvisszatérítést kínált az értékesítés során. A szabályzat szerint az értékesítés vásárlói egy éven belül az értékesítési ár 90%-án bármikor visszaadhatják a tokeneket.

További token értékesítési tervek a cég piaci kapitalizációt 24 milliárd dollárig emelhetik

Az Algorand ahelyett, hogy egy nagy értékesítést tartott volna, inkább több értékesítési fázis mellett döntött. A weboldal tájékoztatása szerint az Algorand Foundation a következő öt évben 600 millió Algost kínálna aukciókon évente. Ha a kriptopénz értéke hasonló áron maradna, mint most értékesítették, akkor az Algorand piaci kapitalizációja elérheti a 24 milliárd dollárt is.

Habár nehéz előrejelezni, hogyan a többi kriptovaluta értéke hogyan nő a következő években, de a jelenlegi piaci helyzet szerint, az Algorand a harmadik legnagyobb kriptopénz lenne az Ethereum után.

Habár több piaci szakértő is a vállalat mostani értékelését nem tartja reálisnak. Az ICO Drops elemzői szerint az Algos körül nagy volt a hájp, de ehhez nagy kockázat is társul. Az elvárt ROI-t a kriptopénz esetében normálisként értékelték, így hosszú távon is stabil maradhat az értéke. Azonban a 24 milliárd dolláros piaci kapitalizációt nagy valószínűséggel fenntarthatatlannak gondolják.

Az Algorand missziója túl optimista ahhoz, hogy sikerré váljon

Az Algorandot 2017-ben a Turing díjas és Gödel kitüntetéssel rendelkező Silvio Micalli alapította, azzal a céllal, hogy javítsák a blokklánc decentralizációját. A platform a Byzantine Egyezmény protokolljára épül, ami a konszenzus elérést szeretné a hálózat résztvevői között. Az Algorand konszenzus mechanizmusa lehetővé teszi a minimális számításigényt, és így a résztvevő becsületes blokk gyártónak tekinthető. A decentralizált konszenzus véletlenszerűen és titkosan választja ki az új blokkok készítőit és érvényesítőit minden egyes lépésben. A protocol azt feltételezi, hogy a blokk készítők kétharmada becsületes, és így a csalás szinte lehetetlen, ezt azonban sok kriptoelemző nagyon kritizálja.

Mivel a hálózat nem kínál semmi ösztönzőt és pénzügyi díjat a becsületes blokk készítőinek, a becsületes tagok simán offline módba kapcsolhatnak anyagi támogatás nélkül. Egy nemrégiben megjelent kutatási eredmény szerint a validátorokat is le lehet fizetni, és így az Algorand is sebezhetővé válhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.