Egyezségre jutott az Alibaba Group az Alibabacoin kibocsátóival

Az Alibaba Holding Group kiegyezett az Alibabacoin kibocsátóival, amit még az ABBC Foundation, korábbi nevén Alibabacoin Foundation hozott létre.

A kínai konglomerátum és az alapítvány közös megegyezéssel vetett véget a pereskedésnek, amelyet a Holding még a Dubajban és Minszkben bejegyzett ABBC Foundation ellen indított.

Az Alibaba márkanév jogosulatlan használata miatt kirobbant per már közel két éve zajlott miután a kínai e-kereskedelmi óriás védjegysértéssel vádolta az ABBC Foundationt az Alibabacoin tokenje miatt.

A március 11-én bejelentett kiegyezés szerint az ügy lezárása globálisan érinti a token alapítvány jövőbeli üzletmenetét és elnézést kért, hogy egyesekre megtévesztően hathatott az Alibabacoin elnevezés.

A múlt évben egy amerikai bíró elutasította az Alibaba Group vádját, melyben a csoport védjegysértéssel és termékutánzással vádolta a tokenkibocsátót. A bíró szerint nem történt ilyen se Kínában, se az Egyesült Államokban. A kínai e-kereskedelmi óriás azzal érvelt, hogy az Alibabacoin ”jogtalanul helytelen színben tüntette fel az Alibaba nevet” és szerinte ez potenciálisan megzavarhatta a befektetőket. A bíró elutasította az Alibaba Group vádjait azzal érvelve, hogy az ügy nem tartozik az amerikai joghatóság hatáskörébe.

Az Alibabacoin korábban már elutasította az Alibaba vádját, hogy megsértenék a védjegyét, mivel a nevet sokan használják Dubajban üzleti célokra és a név amúgy se egyetlen entitás vagy személy védjegye. Az Alibabacoin ügyvédje hozzátette, révén az ICO-k tiltva vannak Kínában, ezért a félreértés valószínűsége még az átlagosnál is alacsonyabb.

Ugyanakkor a vizsgálat során az is kiderült, hogy az ABBC alapítvány engedély nélkül Alibaba védjegyeket is használt brosúráiban azért, hogy a befektetők az AlibabaCoint az Alibabával asszociálják.