Amerikában rejtőznek a legtöbben – havi 22 millióan

A felmérés szerint az amerikaiak látogatják legtöbben a kriptotőzsdéket. Infógrafikán az eloszlás.

A legnagyobb érdeklődés

Az USA, Japán és Dél-Korea mutatja a világon a legnagyobb érdeklődést a kriptotőzsdék iránt, a DataLight április 29-én közzétett kutatása alapján.

A jól ismert tőzsdék látogatóit vizsgálva a DataLight szerint az amerikaiak állnak az élen. Több mint háromszoros létszámmal képviseltetik magukat, mint a lista következő tagja.

A cég a 100 platform havi látogatottságát elemezte, eredményként azt kapták, hogy a legtöbben az USA-ból látogatnak az oldalakra, közel 22 millióan.

A második helyet a japán látogatók szerezték 6,1 millió oldalletöltéssel, miközben a dél-koreaiak 5,7 millióval a harmadikok ezen a listán. Az Egyesült Királyság és Oroszország a harmadik és negyedik helyet szerezték meg. Ehhez 3,8 és 3,1 millió havi látogatottság produkálására volt szükség.

A DataLight összegzése:

Talán a legszembetűnőbb és a jövőbemutató dolog az infógrafikán, hogy a világ mekkora részén kereskednek kripto eszközökkel. Szinte az összes országban a  Földön mindenütt találunk valamennyi forgalmat, kivéve Grönlandot és Közép-Afrika bizonyos részeit.

Kerskedők földrajzi eloszlása

A Kimcsi visszatért

A Cointelegraph szerint a bitcoin árfolyamának áprilisi növekedése is elősegíthette világviszonylatban a kriptopénzekkel való kereskedelem bővülését.

Kapcsolódó jelenség a kimcsi prémium újbóli megjelenése, ami a piacba vetett hit növekedésére utal. Dél-Koreában pluszdíjat szükséges fizetni a kriptopénzekért, ezért a bitcoin ottani árfolyama magasabb, mint máshol. Hozzá kell tenni, a koreai piacon elméletben csak koreai állampolgárok kereskedhetnek.

A kutatásban India a 11. helyre került és annak ellenére sikerült ezt a helyet elérni, hogy a központi bank majdnem egy évig tiltotta a tőzsdéken való kereskedést. A helyi tőzsdéket bezárásra vagy a tevékenységük drasztikus mértékű visszafogására kényszerítették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük