Az amerikai pénzfelügyelet újra elhalasztotta a döntést egy bitcoin ETF-ről

Az Egyesült Államok értékpapír és tőzsdebizottsága (SEC) újfent elhalasztotta egy bitcoin tőzsdén kereskedett alap (bitcoin ETF) elfogadását.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

Egy hétfői dokumentum alapján a SEC-nek egy szabálymódosításról kellett volna döntenie, melynek elfogadása esetén a VanEck SolidX Bitcoin Trust bitcoint ETF-et bocsáthatna ki és kereskedhetne.

Azonban a szabályozó 21 napos véleményezési időszakot írt elő a döntés meghozatala előtt mielőtt a döntés felkerülne a Szövetségi Regiszterbe, amit publikálás után egy 35 napos ellenvéleményezési periódus követ.

A napok alapján a SEC új határideje a döntésre augusztus 19-e és törvényes keretek között még egyszer elhalaszthatja a döntést egészen október 18-áig, tweetelte Jake Chervinsky.

A VanEck/SolidX bitcoin ETF-et először a múlt évben a Cboe BZX tőzsdével közösen nyújtották be, de januárban visszavonták a kormányzati szervek leállása miatt. A pénzügyi vállalatok később ugyanabban a hónapban adták be újra, nem sokkal a Bitwise Asset Management saját NYSE Arca-val közös bitcoin ETF-e előtt.

A SEC az utolsó pillanatig halogatta a döntés meghozatalát a két ETF-el kapcsolatban, a Bitwise-ét például május 14-én állította megint parkolópályára.

A leánykérés a bitcoin tőzsdei alap kibocsátók és az amerikai pénzfelügyelet között már 2018 eleje óta zajlik és végigkísérte 2018 évének narratíváját. A SEC egyenlőre nem hajlandó jóváhagyni egyetlen TF-et se és vagy várakozólistára állította azokat, vagy kapásból többet is elutasított.

A SEC elsőként piaci manipuláció, likviditás, pénzügyi bűntettet eshetősége miatt vonakodik elfogadni a BTC ETF-eket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.