Az amerikai pénzfelügyelet újra elhalasztotta a döntést egy bitcoin ETF-ről

Az Egyesült Államok értékpapír és tőzsdebizottsága (SEC) újfent elhalasztotta egy bitcoin tőzsdén kereskedett alap (bitcoin ETF) elfogadását.

Egy hétfői dokumentum alapján a SEC-nek egy szabálymódosításról kellett volna döntenie, melynek elfogadása esetén a VanEck SolidX Bitcoin Trust bitcoint ETF-et bocsáthatna ki és kereskedhetne.

Azonban a szabályozó 21 napos véleményezési időszakot írt elő a döntés meghozatala előtt mielőtt a döntés felkerülne a Szövetségi Regiszterbe, amit publikálás után egy 35 napos ellenvéleményezési periódus követ.

A napok alapján a SEC új határideje a döntésre augusztus 19-e és törvényes keretek között még egyszer elhalaszthatja a döntést egészen október 18-áig, tweetelte Jake Chervinsky.

A VanEck/SolidX bitcoin ETF-et először a múlt évben a Cboe BZX tőzsdével közösen nyújtották be, de januárban visszavonták a kormányzati szervek leállása miatt. A pénzügyi vállalatok később ugyanabban a hónapban adták be újra, nem sokkal a Bitwise Asset Management saját NYSE Arca-val közös bitcoin ETF-e előtt.

A SEC az utolsó pillanatig halogatta a döntés meghozatalát a két ETF-el kapcsolatban, a Bitwise-ét például május 14-én állította megint parkolópályára.

A leánykérés a bitcoin tőzsdei alap kibocsátók és az amerikai pénzfelügyelet között már 2018 eleje óta zajlik és végigkísérte 2018 évének narratíváját. A SEC egyenlőre nem hajlandó jóváhagyni egyetlen TF-et se és vagy várakozólistára állította azokat, vagy kapásból többet is elutasított.

A SEC elsőként piaci manipuláció, likviditás, pénzügyi bűntettet eshetősége miatt vonakodik elfogadni a BTC ETF-eket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük