Angol művész bitcoinért értékesítette a festményeit: 490 darabot keresett vele

Az angol művész, Lincoln Townley (borítóképen egy általa készített Ronaldinho portré), 19 darab festményét árverezte el amiért 490 bitcoint kapott. Aktuális árfolyamon 1 milliárd 484 millió forintot keresett vele.

Townley: bitcoinért mindent

A népszerű angol autodidakta festő egyike a kortárs művészvilág kiemelkedő alakjainak. Egy friss közleménye szerint állítólag 19 darab festményét értékesítette egy szingapúri mecénásnak kerek-perec 490 bitcoinért. A befektető Lincoln Townley “Kapzsiság” (egyik darabja a lenti képen látható) című festménykollekcióját vásárolta fel épp azelőtt, hogy azokat kiállították volna a londoni Saatchi Galériában.

Townley, népszerű portréfestő is, több sztárról is készített profilt, köztük Kate Mossról, David Bowieról, Al Pacinóról és Mohammad Aliról is. Állítólag nem az első alkalom, hogy bitcoinért értékesített volna festményeket. 2017-ben például a “Tisztelet Francis Bacon Előtt” című festményét adta el 40 bitcoinért, akkori árfolyamon 550 000 euróért (182 M Ft).

Townley mindig is híres volt arról, hogy megkérte az árát a festményeinek. Szintén 2017-ben eladott egy Diana hercegnőről készült gyémántberakásos portrét 1 millió fontért (mintegy 370 millió forintért).

Munkáit a legnagyobb galériákban és galériákban állítják ki, mint a londoni Nemzeti Galériában, a velencei La Biennaléban és az ausztrál Powerhouseban.

(Forrás: Standard.co.uk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük