Angol nyelvű podcast indul a Balkán blokklánc ökoszisztémájának bemutatására

A horvát Cro Bitcoin híroldal jelentette, hogy a Balkán blokklánc ökoszisztémájának bemutatására a helyi Netocracy és æternity Ventures kriptovaluta kockatőke befektetővel közösen útjára indították a Blockchain from the Bloc(k) angol nyelvű podcastot.

A podcast minden hét szerdán lesz hallgatható 20 epizódon keresztül egészen júliusig. A moderátorok, Ivan Brezak Brkan (IBB) és Luka Sučić jól ismert egyéniségek a helyi kriptoszcénában és az elosztott főkönyvi technológia releváns témáit boncolgatják vendégeikkel különösen a balkáni ökoszisztéma kihívásaira és erősségére fókuszálva.

A podcast létrehozására az alapmotivációt a térségben megfigyelhető aktív kriptovaluta befektetői közösség és a lakosság által képviselt ellentmondásos hozzáállás adta. Az angol nyelvű podcast egyaránt szól a globális kriptovaluta audienciához annak érdekében, hogy jobban megismerkedhessenek térség ökoszisztémájával. Egyrészt informatív és szórakoztató, másrészt hasznos azoknak, akik regionális viszonylatban kívánnak kapcsolatokat kiépíteni.

A balkáni régió nyelvi töredezettsége miatt a szervezők elmondása szerint az angol látszott a legkézenfekvőbb megoldásnak. Az epizódokban a két moderátorhoz a térségben ismert szaktekintélyek is csatlakoznak.

Luka Sučić, az æternity Ventures munkatársa, több balkáni blokklánc technológiai befektetésben is érdekelt amellett, hogy mentora a projekteknek a Starfleet akcelerátoron keresztül. A Netocracy főszerkesztője Ivan Brezak Brkan (IBB) pedig a podcast során igyekszik úgy elmagyarázni a komplex blokklánc definíciókat és kifejezéseket, hogy az mindenki számára világos és követhető legyen. A hanganyagok hossza 15 – 25 perces és a korábbi részek meghallgathatóak a transistor.fm oldalán, iTunes-on, Stitcher-en vagy a Spotify-on.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük