Interjú: Anton Golub, a Lykke digitális piactér alapítója

Anton Golub, a Lykke globális pénzügyi piactér társalapítójával beszélgettünk a kriptopénz piac helyzetéről a BlockShow 2017 rendezvényen.

Anton Golub és a Lykke globális piactér

A Lykke egy globális piactér melyen pénzügyi eszközöket lehet adni és venni. A feltörekvő blokklánc technológia használatával hatékonyabb piacot hoznak létre, mely bárki számára elérhető a világ minden pontjáról. A céljuk, hogy bármilyen értékkel rendelkező tárgy gazdát tudjon cserélni. A Lykke tőzsde gyors és biztonságos. A felhasználók közvetlenül szerezhetnek tulajdonrészt az eszközökben, a tranzakciók pénzügyi rendezése azonnal megtörténik, ráadásul a platform mobilról is elérhető.

A svájci székhelyű kereskedési platformot Richard Olsen and Anton Golub alapította. Golub a genfi egyetemen végzett fizikusként, de számos pénzügyi folyamatot érintő tanulmányban vett rész az utóbbi években, így igen jól ismeri a pénzpiac működését. A BlockShown a kriptopénz piac helyzetéről kérdeztük.

Elsődleges pénzkibocsájtás az új IPO

A Lykke elsődleges célja egy olyan globális piactér létrehozása, melyen különböző digitális eszközökkel lehet kereskedni. Tulajdonképpen bármilyen eszköz gazdát cserélhet itt, legyen az részesedés, idő ráfordítás vagy napenergia, bármi ami értékkel rendelkezik. A Lykke segít ezeket a dolgokat kereskedhető pénzügyi eszközzé alakítani, mely révén számos piaci kényelmetlenségen lehet felülemelkedni, beleértve a különböző országok eltérő szabályozását is.

Anton az alábbiakkal fogalmazta meg a digitális eszközök létjogosultságát:

 “Az elsődleges pénzkibocsájtás – az ICO – tulajdonképpen a modern kor IPO-ja.”

A fejlett pénzügyi piacokon az IPO az egyik legelterjedtebb módja a cégek nyílt piacra bevezetésének. Az elsődleges részvénykibocsátás során ugyanis közvetlenül a piac árazza be az adott részvényt és vele a vállalat értékét is a piac határozza meg. Egy ICO esetén hasonló történik a kriptopénz piacon.

A Lykke Európa után Afrikában terjeszkedik majd a jövőben

Kérdésünkre Golub elmondta, hogy a Lykke folyamatosan nyomon követi a világban zajló kriptopénzzel kapcsolatos trendeket. Tisztában vannak vele, hogy Kínában egyre több bitcoin tőzsde vezeti be a tranzakciós díj alapú árazást, azonban ők egyelőre megfigyelik a piacot és nem tervezik átalakítani a díj struktúrájukat.

A következő időszakban Európa után Afrika irányába szeretne terjeszkedni a cég.

Anton azt is hozzátette, hogy az ilyen BlockShowhoz hasonló blokklánc események remek lehetőséget teremtenek a kriptoközösség számára, hogy új üzleti kapcsolatokat hozzanank létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük