Áprilisi Bitcoin kilövés CryptoFalka szemmel

 • 45
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jól indult az április és rég nem látott emelkedést produkált a Bitcoin fontos ellenállást áttörve. Különböző időtávokon fogjuk megnézni a CryptoFalkával, hogy mi történt az elmúlt napokban, és mire lehet számítani a következőkben.

BTCUSD – 1 napos ábra:

Másnak tartom az április 2-án történt kitörést a medve piac során történt többi kitöréshez képest. Több időszakos bull trendünk volt/van a 2018 óta tartó medve piac alatt, de a nem rég történt kitörés új lendületről tanúskodik. Miben más ez a kitörés?

bitcoin CryptoFalka

Emelkedő háromszögből törtünk ki 2-án. Sárgákkal jelöltem a korábbi alakzatokat, amikből kitörve időszakos emelkedéseket tudtunk produkálni. A különbség a mostani emelkedő háromszög és a korábbi trendfordító dupla aljak és fordított váll fejek között, hogy most jóval hosszabb ideig formálódó alakzatból tudunk kitörni (+100 nap), ami a mostani kitörés hitelességére világít rá és jelzi a vásárlóerő erősségét. Minél hosszabb ideig formálódik egy alakzat, minél nagyobb időtávon, az annál hitelesebb, így az onnan való kitörés is nagyobb erőről tanúskodik. Érdekesség mellé, hogy az RSI értéke is utoljára 20k környékén volt ilyen magas, ami szintén kifejezi a kitörésünk erősségét.

Felvetődik a kérdés, hogy akkor vége van-e a medvepiacnak és ismét 20k-s határokat döngethetünk? Nem tartunk még annak közelében. A mostani emelkedés, ahogy az előzőek is, a hosszú ideje húzódó csökkenő trendvonalig jutottak. Nyilakkal jelöltem a trendvonalon, hogy mennyiszer jelentett a múltban ellenállást. Az első ellenállás tehát elég közel van hozzánk, hiszen épp eddig a trendvonalig jutott eddig a mostani emelkedésünk. Említettem, hogy másnak tartom a mostani kitörést az előzőekhez képest. Hosszú ideig formálódó alakzatból való kitörés után, mely kitörés 5 hónapja nem tapasztalható volumennel járt, bőven fennáll a trendfolytatás esélye, tehát itt a lehetőség áttörni a régóta húzódó csökkenő trendvonalat, ami az első lépés a bikapiac felé. A konszolidáció ilyen lendület után játszik, igencsak túlvettek vagyunk rövidebb időtávokon, de amíg tartjuk az emelkedő háromszög korábbi ellenállását 4-4,2k-n, addig jó eséllyel támadjuk a csökkenő trendvonalunkat. Ezt jelöltem lila zónával.
Az igazán brutális ellenállás 6k környékén lesz, amivel nehéz feladatnak ígérkezik megbirkózni, hiszen rengetegszer jelentett támaszt a 2018-as esés alatt, mielőtt novemberben letörtük volna.

BTCUSD 1 hetes ábra:

Heti nézeten eddig az 50 EMA jelent ellenállást, amit masszív lenne első próbálkozásra áttörni, hiszen jó ideje nem próbálkoztunk az alóla való kitöréssel. A down trend során viszont a leggyengébb ellenállást jelentő 10 EMA-t sem tudtuk letörni eddig áttörni, ami szintén a mostani emelkedésben rejlő potenciált sugallja. Ráadásul az eheti volumen, már a heti zárás előtt bőven veri az előzőeket. Tehát rámutat ez az ábra is a konszolidációra a trendfolytatás lehetőségével.

bitcoin CryptoFalka

BTCUSD – 4 órás ábra:

A jelölt bearish engulfing és a hozzá tartozó eladói volumen konszolidációra utal. A konszolidáció mértékét Fibonaccival mérem és egészen 0,5-ig ideálisnak tartom a konszolidációt trendfolytatásra.
A mozgóátlagokkal (10 EMA, 22 EMA, 50 EMA) is a visszahúzódás mértékét mérem. Minél közelebbi mozgóátlag jelent támaszt a konszolidációnak, annál jobban él a rövid távú lendület a folytatásra. Tehát a 10 EMA-ról történő pattanások fejezik ki legjobban a rövid távú vásárlóerő erősségét.

Összegezve, olyan hosszú ideje még nem tart a konszolidáció, hogy alakzatot vegyen fel, mindenesetre trendfolytató stratégiákkal keresném a következő beszállót. A kétszámjegyű +20%-os emelkedés elég erős ahhoz, hogy a trend folytatására lehessen játszani.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 


 • 45
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.