Döbbenetes felvételek az ausztrál COVID-táborból, ilyen lesz a jövőnk?

Az ausztrál COVID-táborból tett közzé rejtett kamerás felvételeket egy nő. Hátborzongató, ahogyan a bent lévő embereket kezeli a hatóság. A nő szerint az ausztrál paradicsom véget ért, helyette a karantén poklának írta le a szigetországot. 

Habár sokan úgy vélik, hogy csak egy újabb összeesküvés-elmélet, az ausztrál COVID-karanténtábor valóban létezik. Mint arról korábban írtunk, már több fertőzött személyt szállítottak el a hatóságok a hadsereg segítségével. Most pedig belülről is betekintést nyerhettünk, milyen iszonyú hely, a Howard Springs-nek nevezett létesítmény.

Az UnHeard nevű népszerű kulturális oldal egyik műsorvezetője bemutatta milyen is a COVID-tábor: “Ausztrália. Egészen a közelmúltig ez az ország leginkább a napsütéséről és a nyugodt hozzáállásáról volt híres. Nos, mióta a COVID-járvány kitört, mindannyian megismertük Ausztrália egy másik oldalát… A világ leghosszabb és legszigorúbb lezárásai és utazási korlátozásai között ez az ország lett a példája annak, hogy mi történik, ha egy kormány bármit megtesz azért, hogy a covidosok számát alacsonyan tartsa” – jelentette ki Freddie Sayers műsorvezető.

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a COVID internáló tábornak is csúfolt intézmény 2000 embernek adhat otthont. Magas kerítéssel, éjjel-nappali járőrszolgálattal rendelkezik, így onnan megszökni nem egyszerű. Gyakorlatilag az ide bekerült embereket úgy kezelik, mint a köztörvényes bűnözőket, habár nem követtek el semmit. Az adásban bemutattak egy nőt – Hayley Hodgson – aki rejtett kamerás felvételt készített a táborban való tartózkodása alatt. Habár a nőt háromszor teszteltét, és mindegyik COVID-tesztje negatív lett, mégis bezárták a táborba, mivel pozitív személyek volt a kontakja.

Soha nem voltam Covid-os. Közeli kapcsolatban voltam valakivel – soha nem kaptam el, és szó szerint úgy bántak velem, mint egy bűnözővel” – jelentette a nő. A táborban töltött 14 nap alatt még a munkáját is elvesztette, így számára nemcsak morális, hanem anyagi veszteséget is jelentett a táborba való bezárás. A nő által megosztott videofelvételen a tábor tisztviselői közölték, hogy a bungalóját nem hagyhatja el, ha a teraszra kiragasztott sárga csíkot átlépi, akkor több mint 5000 dolláros büntetés vár rá.

Eközben három tinédzsernek mégis sikerült megszökni a borzalmas létesítményből, akik után valóságos hadjáratot indított a hatóság. A 15, 16 és 17 éves fiatalok vírustesztje negatív lett, ettől függetlenül ugyanúgy elzárták őket, mint a fentebb említett hölgyet. A rendőrség ugyanakkor azt állította, hogy a tinédzserek tettére nincs mentség, hiszen egészségügyi kockázatot jelentettek a társadalomra.

Jamie Chalker, az NT rendőrfőnöke elmondta, hogy a rendőrök Palmerston határában találták meg a triót, és a gyalogos üldözés után letartóztatták őket, jelenleg a kihallgatásuk zajlik. A tizenévesek mindegyike 5024 dollárig terjedő pénzbírságra számíthat. Chalker szerint a létesítmény térfigyelő kameráinak lefedettségét megerősítették.

Egészen a közelmúltig Ausztráliát csodás tengerpartjával, szabad felfogásával, valamint szinte egész évben tartó napsütésével a legtöbben a Csendes-óceán paradicsomának tartották. Most azonban egyre több helyi a COVID földi poklaként írja le.