Fortune 500 technológiai cég, az Avnet is nyit a bitcoin felé

Avnet, a világ egyik legnagyobb elektronikai alkatrész disztribútora és szolgáltatója mostantól Bitcoint is elfogad a BitPay blokklánc utalási processzor segítségével.

A hírt ma jelentette be a vállalat és a közlemény szerint a vásárlók mostantól 500 bitcoinban (BTC) és bitcoin cashben (BCH) is fizethetnek a BitPay integrált fizetési bővítménye segítségével.

A hírre, valamint a korábbi Svájc legnagyobb webáruháza által bejelentett közleményre kifejezetten pozitívan reagáltak a kriptopiacok, a Bitcoin árfolyam elkerülte, hogy 4000 (1.08 M Ft) dollár alá essen vissza.

A Bitfinex 1 napos charton már 4100 dollár fölött jár a BTC árfolyam | TradingView

“A BitPay-el közösen azon dolgozunk, hogy blokklánc utalásokat biztosítsunk a vásárlóinknak, hogy így tudjanak a termékeik fejlesztésére fókuszálni,” nyilatkozta az Avnet egyik vezetője, Sunny Trinh.

A kriptovaluta utalások csökkenthetik az “időt, költséget és a termékek komplikáltságát, hogy azokat a piacokra juttassuk,” áll a közleményben majd hozzátéve, már “több millió dollárnyi” kriptovaluta tranzakciót bonyolítottak le mióta elfogadják a bitcoint.

A bejelentéssel az Avnet a harmadik legnagyobb technológiai vállalat az Egyesült Államokban (a Microsoft és a Dell mögött), ami fizetéskor elfogad bitcoint.

Sonny Singh, a BitPay kereskedelmi igazgatója így kommentálta:

Nem csak hogy könnyebb és gyorsabb bitcoinnal fizetni mint bankkártyával vagy baki átutalással, de egyben sokkal olcsóbb is miközben az elfogadottsága folyamatosan növekszik.

Az Avnet egyben Roger Ver Bitcoin.com csapatával is együtt dolgozik, hogy egy új hidegtárcát fejlesszen ki a kriptovaluták tárolására.

Januárban a BitPay bejelentette, 2018 második felében több mint 1 milliárd dollár értékű bitcoin tranzakciót dolgozott fel.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!