Az Amazon szemet vetett Mexikóra: „Digitális valuta” bevezetésére készül

Az Amazon e-commerce óriás állítólag egy „digitális valuta” típusú projekt elindítására készül Mexikóban, ha valósak a közelmúltban közzétett álláshirdetések.

Úgy tűnik, hogy a feltörekvő piacokra való belépés érdekében az Amazon készen áll egy új fizetési rendszer bevezetésére is, amely magába foglalja a „digitális és innovatív fizetések módokat is (DEP- digital and emerging payment).

A projektet még nem jelentették be hivatalosan, de az Amazon legutóbbi álláshirdetésein keresztül már lehet rá következtetni.

„Vezetőt keresünk egy új fizetési termék bevezetéséhez, melynek elsődleges országa Mexikó lesz. Ez a termék lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy készpénzüket digitális pénznemre váltsák át, amelynek segítségével az ügyfelek olyan online szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a vásárlás és/vagy a Prime Video szolgáltatások.”

Amazon digitális valuta

Amazon digitális valuta Bitcoin használata nélkül?

A digitális eszköz típusát nem határozták meg, de nagyon valószínűtlen, hogy a kiskereskedelmi óriás olyan nyilvános kriptókat használjon mint a Bitcoin vagy az Ethereum. A hirdetésben úgy írják, hogy a pályázóknak otthonosan kell mozogniuk az új feltörekvő technológiával és natív AWS technológiákkal rendelkező rendszerek tervezésében.

Az Amazon DEP részlege először Mexikóban kívánja bevezetni a terméket. Egy második álláshirdetés azonban arra utalt, hogy a termék a feltörekvő piacokra is irányul, így további országok követhetik Mexikót.

Még 2017-ben az Amazon három kriptóval kapcsolatos domainnevet is vásárolt. Az amazoncryptocurrency.com-ot, az amazonethereum.com-ot és az amazoncryptocurrencies.com-ot az amazonbitcoin.com mellett, ami már korábban a birtokában volt. Ez táplálta a vállalat potenciális érdeklődését a szektor iránt, bár soha nem lett belőle semmi.

A Ripple technológiai vezetője, David Schwartz a Quora-n nemrégiben megjelent bejegyzésében kételyeket fogalmazott meg. Szerinte a vállalat hamarosan vagy elindítja saját digitális eszközét, vagy a jelenlegi kriptopénzpiacoból fog valutát választani.

„Képzeld el, hogy van egy pénznem, amiben fizetést kapsz, egy pénznem, amiben adókat kellett fizetned, egy pénznem, amivel a bérleti díjat kell fizetned, egy pénznem, amivel élelmiszerboltokban vásárolhatsz, és így tovább. Ez egy hatalmas káosz lenne. Nemcsak rengeteg fölösleges tranzakciós díjat kellene elszámolni a valuták átváltása között, de azt sem tudnánk, hogy a fizetésünk mekkora részét kell a bérleti díj kifizetésére fordítanunk, mert a valuták megváltoztathatják egymás értékét.”

Úgy tűnik, hogy a cég saját coinokkal is tervez, melyeket a felhasználók alkalmazásokra, játékokra és alkalmazáson belüli termékekre költhetnek. Az Amazon coinok 300 és 50 000 közötti értékűek, és a nagyobb címletekhez mindig nagyobb kedvezmény jár. Ezek ára 1 dollár = 100 coin az Amazon szerint, de ritkán kerülnek nyilvánosságra, és ritkán hasonlítják őket a kriptovalutákhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.