Az amerikai igazságügyi minisztérium 30 000 ETH-t foglalt le

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a mai napon polgári jogi eljárást indított Christopher Castelluzzo elítélt drog kereskedő ellen, 30 000 ether elkobzása ügyében.

Castelluzzo 2010 és 2015 között a dark weben folytatott kábítószer-értékesítéssel szerzett bitcoinokat. A bevételt aztán 30 000 ETH-re váltotta át, majd az Ethereum 2014 júliusi első ICO-jába fektette.

A 2016-os chainsplit után 30 000 ETC-t kapott, amit Philip R. Sellinger amerikai ügyész szerint “különböző más kriptovalutákba” fektetett be. Szerinte:

Castelluzzo az egészet a börtönben tervelte ki azért, hogy elkerülje az adókat és a 30 000 ETH-t az Egyesült Államokon kívülre vigye.

Mielőtt azonban ezt megtehette volna, a hatóság a 2021-ben rögzített börtönbeli telefonbeszélgetéseiből értesült Castelluzzo kriptovaluta tisztára mosására irányuló erőfeszítéseiről. Közbelépett, és lefoglalta Castelluzzo kripto-állományát, amelyet vissza lehetett követni a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményeihez.

Ez az ETH Price ETH Price jelenleg nagyjából 53 millió dollárt ér. Castelluzzo 20 éves börtönbüntetését tölti, miután elítélték kábítószer-terjesztésért.

Ez az egyik első alkalom, ha nem a legelső, hogy a DoJ ethert foglalt le. Bitcoint 2014-től kezdődően már számos alkalommal lefoglaltak, de az ether kevésbé népszerű az ilyen jellegű felhasználók körében. Ők hajlamosabbak inkább a bitcoint használni, így Castelluzzo kivételt képez.

Ez az első alkalom, hogy a DoJ digitális eszközt érintő ügyben telefonos lehallgatást alkalmazott.

Legyen szó akár olyan egyszerű dologról, mint egy zsák készpénz, vagy olyan kifinomultról, mint a kripto, megtesszük a szükséges lépéseket, hogy lefoglaljuk a vádlottak bűncselekményből származó pénzügyi hasznát

– mondta Sellinger.