Az amerikaiak 30%-a azt hiszi, hogy az USA dollárnak aranyfedezete van

A Genesis Mining felmérést készített arról, hogy az amerikai dollárt mi biztosítja. Az Egyesült Államok lakosságának mintegy 30%-a úgy véli, hogy a dollárnak továbbra is aranyfedezete van.

A Bretton Woods-rendszer 1971-ben véget ért, és ekkor szűnt meg az amerikai dollár aranyra történő konvertálhatósága. A dollár kizárólag fiat valutává vált, amit az árfolyamok szabadon mozgathatnak. Annak ellenére, hogy ez közel 50 évvel ezelőtt történt, rengeteg amerikai még mindig azt gondolja, hogy az arany valamilyen módon kapcsolódik a dollárhoz.

A dollár közvélemény kutatás

A bitcoin hashrate szolgáltatója, a Genesis Mining nemrégiben felmérést végzett, amely azt mutatja be, hogy a közönség mennyire keveset tud a mindennapi pénzügyekről. Íme az eredmények:

  • a lakosság 29,3%-a azt gondolja, hogy a dollárt az arany garantálja
  • 30,1% szerint a dollárt a kormány támogatja
  • 7,1% nem mondott semmit
  • 5,8% a kötvényeket említette meg
  • 4,1%-a az olajra tette le a voksát
  • 23,6% pedig azt mondta, hogy fogalma sincs.

Az eredmények érdekesek. Úgy tűnik, hogy az emberek csaknem negyedének halvány gőze sincs arról, hogy az amerikai dollár mögött mi is áll. Ugyanakkor, mint azt egy Twitter felhasználó is írja, az „olajjal” válaszoló amerikaiak egy magasabb gondolkodási síkon mozognak.

Mit jelent ez a bitcoin számára?

Összességében azt jelzi, mennyire intuitív az ötlet, hogy egy valutának szüksége van valamilyen biztosítékra. Ennek ellenére a közönség nagy része ragaszkodik az aranyhoz, habár az már hosszú évek óta nincs jelen a dollár mögött.

A közvélemény kutatás hasznosnak bizonyulhat annak megértésében, hogyan lehet a bitcoint legjobban elmagyarázni valakinek. Például a közvélemény dollárról való oktatásával könnyen eljuthatunk az alternatívák megvitatásához is. Ezen alternatívák egyike határozottan a bitcoin és más kriptovaluták lehetnek, különös tekintettel arra, hogy sokan a világ első kriptovalutájára úgy tekintenek, mint a gazdasági instabilitás alternatívájára.

Tehát a közvélemény kutatás azt mutatja, hogy a nyilvánosság nagy része semmit nem tud arról a pénzről, amit nap, mint nap használ. Az viszont jó hír az, hogy az emberek tisztában vannak vele, hogy minden fiat valutának valódi érték fedezettel kell rendelkeznie. Ez jó kiindulópont lehet egy bitcoinról folytatott beszélgetéshez is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük