Az Android felhasználók is hamarosan megkapják az AirTag-szerű nyomkövetőket

A kompatibilis androidos telefonokkal és táblagépekkel rendelkező felhasználók mostantól viszonylag rövid időn belül hozzájuthatnak az AirTag-szerű nyomkövetőkhöz, köszönhetően a Find My Device hálózat szélesebb körű elterjedésének.

A Pebblebee, a két márka egyike, amely nyomkövetőket dobott piacra az Alphabet Inc. tulajdonában lévő Android Find My Device hálózatához, bejelentette, hogy az új megrendeléseket 2-4 héten belül szállítják. Ez magában foglalja a vállalat Tag, Clip és Card nyomkövetőit.

Android nyomkövetők

Ez jelentős javulást jelent a szállítási határidőben, mivel a vállalat korábban csak arról beszélt, hogy a nyomkövetők szállítása május 27-én kezdődik – számolt be róla a 9To5Google.

A Chipolo, a másik márka, amely az Android Find My Device hálózatához gyárt nyomkövetőket, a jövő héten szállítja a 2023. július előtt leadott megrendeléseket. A Chipolo nyomkövetőinek második csomagját a tervek szerint június 10-től kezdődően négy héten keresztül szállítják, potenciálisan majdnem július végéig tart a szállítás.

Az Eufy szintén júniusban fogja piacra dobni a nyomkövetőit. De a szállításról vagy akár az előrendelésekről még nincs semmi konkrét információ.

További márkákra is kiterjesztik a Find My Device funkciót

A Find My Device hálózat szélesebb körű bevezetése az Androidhoz azután valósult meg, hogy az Apple és a Google a hónap elején bejelentették, hogy együttműködnek a nem kívánt Bluetooth alapú nyomonkövetés megakadályozására. A Bluetooth-nyomkövetők célja, hogy a felhasználók könnyen megtalálhassák személyes tárgyaikat. Korábban azonban AirTagek illetéktelen célokra is alkalmazták, amelyeket a jelek szerint rosszindulatú szereplők zaklatási célokra használtak fel.

A Google Find My funkciója lehetővé teszi az offline eszközök helymeghatározását. A kompatibilis androidos telefonokkal vagy táblagépekkel, például a Pixel 8 és Pixel 8 Pro készülékekkel rendelkező felhasználók akkor is megtalálhatják készülékeiket, ha azok offline, kikapcsolt állapotban vannak, vagy lemerült az akkumulátoruk. A Find My Device alkalmazáson belül megcsörgethetik a készülékeiket, vagy megtekinthetik a helyüket egy térképen.

A Find My Device kompatibilis az Android 9 vagy újabb operációs rendszert futtató eszközökkel. A Google a jövőbeni szoftverfrissítések révén a JBL, a Sony és más márkák fejhallgatóira is ki kívánja terjeszteni a támogatást, így bővítve a Find My Device-kompatibilis termékek körét.