Az Apple is belépne a kriptokereskedési appok világába?

Nemrégiben a CNBC szellőztette meg, hogy a techóriás Apple egy részvénykereskedős app fejlesztésén dolgozik ismét a Goldman Sachs cégével együtt. Az applikáció az olyan sikeres alkalmazások vetélytársa szeretne lenni, mint a Robinhood vagy éppen a Square. És mivel azok az appok kínálnak BTC és más kriptovaluta kereskedési lehetőségeket is, a közösségi médiában már megindult a találgatás, hogy ez esetleg azt jelenti-e, hogy az Apple is felszáll erre a vonatra.

Az Apple nem tudja eldönteni, hogy mit csináljon a már majdnem kész appal

A CNBC riportja szerint az Apple és a Goldman Sachs akkor döntöttek a fejlesztés mellett, amikor 2020-ban komoly bikapiac alakult ki a részvény- és kriptopiacon. Aztán amikor bekövetkezett a “kriptotél” és lelassultak a pénzügyi piacok, a fejlesztés is megállt. Eredetileg az lett volna az elképzelés, hogy az app a techóriás eszközein lehetővé tette volna a felhasználóknak, hogy Apple és más részvényeket birtokoljanak. De aztán a pénzügyi piacok alakulása mellett más is közrejátszott a parkolópályára tételben. Ugyanis féltek a felhasználók felháborodásától. Mert mi van, ha a felhasználók folyamatosan csak veszítenek a részvényeken a piaci helyzet miatt?

Jelenleg nincs kilátásban még csak céldátum sem, amikor az app megjelenhet. A CNBC adatai szerint azonban a felhasználói felület és a szerkezet már kész. Szóval igazából egy vezetői döntés kell csak, hogy megindulhasson a tényleges bevezetés. Nem lesz egyszerű dolga az alkalmazásnak komoly piaci szeletet szereznie. Ebben a szektorban az alkalmazások világában olyan cégek versengenek, mint a Robinhood, a JP Morgan, a Morgan Stanley, a PayPal vagy éppen az X. És a vetélytársak jelentős része kriptovalutákat is kínál. Így az Apple appjának csak akkor lehet érdemi esélye, ha ők is kínálnak kriptos szolgáltatásokat.