Az Axie alapítója szerint a játékokon át vezet az út a kriptok elfogadásához

A kriptovilág játékosabb kedvű része számára nem kell valószínűleg bemutatni az Axie Infinity játékot (itt mi is írtunk róla egy nagyon részletes bemutatót). Ez egy online NFT-alapú applikációs játék, amelyet a Sky Mavis stúdiója fejlesztett ki. Több mint 1 millió felhasználója van és eddig 2,1 milliárd dollárnyi bevételt generált. Ami nem csoda, hiszen ahhoz, hogy egyáltalán játszhassunk vele, több százezer forint értékben kell megvásárolnunk elég szörnyet.

Az Axie Infinity abban látja a jövőt, hogy teljesen átadja a platformot a felhasználóknak

A Decryptnek adott nemrégiben interjút az egyik alapító és a növekedésért felelős vezető, Jeff Zirlin. Az okozza most a legnagyobb fejtörést az Axie Infinity számára, hogy hogyan lehetne tovább növekedni vagy megtartani a jelenlegi növekedési ütemet. Az Axie egy nagyon rugalmas, közösségvezérelt játék, amelyben a játékosok digitális háziállatokat gyűjtenek. Ezeket nevelhetik, harcolhatnak és kereskedhetnek is velük. Ami sok más játékkal szemben igazán különleges az Axie Infinityben, hogy ez egy igazi gazdaságként funkcionál. Jutalmakért játszanak a játékosok, harcolnak, tenyésztenek és adnak-vesznek mindenféle terméket, hogy bevételhez jussanak. Ennek kapcsán tették fel a 100 dolláros kérdést Zirlinnek. Azaz mi fog majd akkor történni, ha az emberek átrágják magukat az Axie-k világán és a kereskedésben sem lelik már örömüket.

Axie

A Sky Mavis innen szeretne továbblépni azzal, hogy a játékot az első olyan játékká akarják tenni, amelyet a közösség birtokol és üzemeltet. Azaz a fokozatos decentralizációban a közösségnek kell majd eldöntenie, hogy merre fejlődjön a játék és milyen újításokat kellene implementálni. Mert Zirlin szerint nagyon sok jó fejlesztő van a világban, csak nem találnak mindig olyan közösséget, ami támogatná őket. A tervek szerint az Axie natív irányítási tokenjének, az AXS-nek segítségével hamarosan majd jóval többet lehet tenni, mint eddig. Az AXS eddig is lehetővé tette, hogy a játékosok szavazhassanak fontos irányítási kérdésben, azaz melyik csapat kapjon például támogatást. Innentől kezdve pedig a tervek szerint még több hatalma lehetne a közösségnek. És mivel nagyon komoly vetélytársakkal küzd nap mint nap az Axie, egyértelmű, hogy ez, a fejlődés és a teljes decentralizáció lehet a hosszútávú túlélésük záloga.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük