Az egyik legnagyobb svájci bank bevezeti a BTC és az ETH kereskedést

A St.Galler Kantonalbank nemrégiben bejelentette, hogy partnerségre lépett a szintén svájci székhelyű SEBA Bankkal a BTC és az ETH kereskedés megvalósításának érdekében. Az SGKB a jövőben egyéb érmékre is ki szeretné majd terjeszteni szolgáltatásait. 

A St.Galler Kantonalbank, Svájc egyik legnagyobb bankja, újabban a kriptovaluták ágazatának meghódítását tűzte ki céljául. Mindezt a SEBA segítségével próbálja megvalósítani, ami összeköti a hagyományos pénzügyi világ és a kriptoszektor szereplőit.

Az együttműködés keretein belül az SGKB ügyfelei a Bitcoinnal BTC Price BTC Price és az Etherrel ETH Price ETH Price történő kereskedés mellett további, digitális eszközökre vonatkozó szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.

Az SGKB és a SEBA november 1-jén rukkolt elő a hírrel s egyúttal elérhetővé is tették az új funkciókat a kiválasztott kliensek számára. A megjelenést egyébként egy rövid tesztelési időszak előzte meg. Az egyes opciók kezdetben a BTC és az ETH adásvételére terjednek ki, de a kereslet alapján más kriptókra is kibővítik majd azokat az elkövetkezendőkben.

A St.Galler Kantonalbankot 1868-ban alapították és az egyik legjelentősebb regionális bankként tartják számon az országban. A jelentések alapján az SGKB Svájc 5. legnagyobb bankja és a 2022-es év végén körülbelül 53,6 milliárd svájci franknyi eszköz állt a kezelése alatt.

A SEBA Bankkal való társulása az SGKB első lépésének tekinthető a digitális eszközök világában. Amellett, hogy fontos számára a technológiai fejlődés, ügyfelei igényeit is lehető leghatékonyabban szándékozik kielégíteni.

„Hála a SEBA Bankkal kötött egyezségünknek, képesek vagyunk megvalósítani elképzeléseinket és klienseink óhajaihoz igazodni. Kétségtelenül biztosak vagyunk abban, hogy a szóban forgó digitális eszközök egy professzionális és elismert szolgáltató kezében vannak”, nyilatkozta az SGKB marketing igazgatója, Falk Kohlmann.

A svájci kriptovilág szélsebesen fejlődik, illetve számos helyi bank fejezte ki érdeklődését a kriptovaluták iránt. Ilyen például Dukascopy Bank is, ami idén szeptemberben indította útnak saját kriptó alapú szolgáltatásait.