Az Ermitázs múzeuma van Gogh és da Vinci NFT-ket bocsát ki

A Binance július 27-én bejelentette, hogy együttműködésre lépett a szentpétervári Ermitázs múzeumával. A cél, hogy olyan művészek mestermunkáit tokenizálják NFT formában, mint Leonardo da Vinci vagy Vincent van Gogh. Elvileg a nem helyettesítő tokenek kibocsátása és létrehozása augusztus végén kezdődik majd. Az összes Binance felhasználó résztvehet aztán az aukcióban, ami a kriptotőzsde NFT piacterén fog majd lebonyolódni. A tőzsde közleményében arról is esik szó, hogy az Ermitázs mely műkincsei kerültek képbe a limitált NFT másolatok kibocsátásánál.

Az Ermitázs múzeuma is beszállt az NFT-k világába

Így Leonardo Da Vinci Madonna Littája mellett van Gogh, Claude Monet és Giorgione festményeiből is készülnek majd nem helyettesíthető tokenek. Minden egyes mesterműről két token fog készülni, ezek egyikét aztán a Binance NFT piacterén értékesítik aukció keretén belül. A második token a múzeumban kerül eltárolásra. Közös jellemzőjük még, hogy mindegyik NFT-t az Ermitázs igazgatója, Mikhail Pjotrovszky is alá fogja írni. Ezzel a múzeum és a Binance még jobban szeretné kibővíteni az Ermitázs műkincseihez való hozzáférést. Egyben pedig azt is szeretnék megmutatni, hogy a múzeum képes haladni az új technológiákkal is. Maga Pjotrovszky is nyilatkozott a bejelentés kapcsán, hangsúlyozva, hogy terveik szerint további NFT-ket is fognak még kibocsátani.

De szeretnék felhasználni a blokklánc-technológiát arra is, hogy a festmények és egyéb műkincsek tulajdonjogát is biztosítani tudják. A Binance részéről az NFT-kért felelős vezető mondta el, hogy hatalmas megtiszteltetés, hogy a világ egyik legnagyobb és legismertebb múzeumával dolgozhatnak együtt. Minden bevétel az aukciókból az Ermitázshoz vándorol majd. Később a múzeum által tervezett NFT művészeti kiállítás keretén belül is kiállítják majd az érintett tokeneket. A tervek szerint erre majd valamikor ősszel kerülhet sor. Szentpéterváron jelenleg közel 250 múzeum található, ezek közül a legnagyobb az Ermitázs, éves szinten közel 3-4 millió látogató érkezik ide. Sokan a világ legjelentősebb múzeumának tartják a Louvre-ral és a Tate Galériával együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük