Az Ethereum Arrow Glacier megint csúsztatja a “nehézségi bombát”

A tervek szerint az Ethereum hálózata ütemezett frissítésen fog keresztülmenni a 13773000. számú blokknál, nagyjából úgy december 8.-a környékén. Az Arrow Glacier nevet viselő hálózatfrissítés el fogja tolni a tervezett “nehézségi bomba” bevezetését egészen 2022. júniusig. Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg már nem is lesz nagyon rá szükség. Hiszen akkor a fejlesztők tervei szerint az Ethereum már PoS hálózatként fog működni.

Az Arrow Glacier semmit nem csinál, csak megint tolja az EIP-4345-öt

Az Ethereum Foundationnél dolgozó fejlesztők vezetője szerint a “nehézségi bomba” eltolása már ott volt a Byzantium, a Constantinople és a London frissítésekben is. Az Arrow Glacier frissítés tehát igazából semmi mást nem fog tenni, csak ismét tol egyet a bányászok számára egyre növekedő bányászati nehézséget eredményező frissítés bevezetésén. A “nehézségi bomba” az EIP-4345-ös frissítés neve, amely elvileg most decemberben ment volna élesben és exponenciálisan növelte volna a bányászok számára a bányászati nehézséget a hálózaton. Viszont ez csak Proof-of-Work hálózatoknál számít. Így úgy döntöttek az Ethereumnál, hogy ismét elhalasztják a bevezetését a mainneten.

Twitter üzenet

Elvileg 2022. júniusára tolják ki most a “nehézségi bombát”, akkor pedig a fejlesztők reményei szerint a Beacon Chain már egyesülni fog az Ethereum mainnettel. De akkor sem kell aggódnia a bányászoknak, ha júniusban még nem valósulna meg a PoS Ethereum hálózat. Hiszen már most közölték a fejlesztők, hogy akkor ismételt csúsztatásra kerül sor. Az Arrow Glacier kapcsán fontos, hogy a node üzemeltetőknek a saját kliensüket is frissíteniük kell. A centralizált tőzsdéket és webes tárcákat használóknak semmilyen változásra nem kell készülniük. Ha mégis kellene bármit tenniük, akkor a szolgáltatójuk fogja majd értesíteni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.