Az FTX feje elárulta a legnagyobb hibáját a kriptovaluták piacán

Sam Bankman-Fried, az FTX vezérigazgatója elmondta, már bánja, hogy nem lépett be korábban a kriptovaluták piacára, és azon gondolkodik, milyen messzire jutott volna, ha már 2012-ben belevág. A vezérigazgató azt is kiemelte, hogy még mindig úgy gondolja, belépését jól időzítette.

Sohasem késő

Sam Bankman-Fried, az FTX társalapítója elárulta, hogy a kriptopénzek területén a legnagyobb hibája az volt, hogy nem csatlakozott időben az iparághoz. A 29 éves fiatalember ezt a Yahoo Finance-nak adott interjúban fejtette ki, ahol hosszasan beszélt a kripto- és más pénzügyi piacok aktuális kérdéseiről.

A legnagyobb hiba az volt, hogy nem léptünk be hamarabb” – jelentette ki Bankman-Fried. Az interjúban elmondta, hogy barátja 2012-ben egy bitcoin-arbitrázsbot építésével szállt be az iparágba, de sajnos “semmi sem lett belőle“. “Öt évvel később együtt szálltunk be a kriptóba, és végül megalapítottuk az FTX-et. Képzeljük csak el, mi történt volna, ha már korábban belevágunk”- tette hozzá.

Az időzítés ellenére Bankman-Fried úgy véli, hogy több tényező csak tavaly került a helyére. Kiemelte, hogy a fogyasztók pénzügyi tapasztalatainak jellege nagyrészt ismeretlen volt, és az elmúlt évben kezdett körvonalazódni. Ezzel együtt a szabályozási irányelvek is csak most kezdenek formát ölteni. Azzal, hogy Bankman-Fried már korábban belevetette magát a kriptovaluták világába, lehet, hogy ezek az ismeretlen tényezők meglepetésként érték volna, ami azt bizonyítja, hogy sosem késő.

A kriptovaluta tőzsde elindítása óta Bankman-Fried nettó vagyona alig 4 év alatt 22,5 milliárd dollárra ugrott. Ezzel ő a világ leggazdagabb 30 év alatti milliárdosa és a legfiatalabb az Egyesült Államokban.

Az FTX ugrásszerűen növekedett

Annak ellenére, hogy Sam Bankman-Fried későn lépett be a kriptovaluták piacára, az FTX jelentős sikereket ért el. A tőzsde a CoinMarketCap adatai szerint a piaci érték alapján a harmadik legnagyobb tőzsdévé nőtte ki magát. Az 5 milliárd dollárt meghaladó napi forgalommal olyan platformokat előz meg, mint a Kraken és a Huobi, amelyek 2011-ben, illetve 2013-ban jöttek létre.

A tőzsde nemrégiben helyezte át székhelyét a Bahamákra. Bankman-Fried arra hivatkozott, hogy a kriptovaluta jogi szabályozása ott sokkal befogadóbb. Az FTX azóta jelentős előrelépéseket tett Afrikában, és 150 millió dolláros forrásgyűjtést szervezett egy fintech cég, a Chipper Cash számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük