Rossz címre küldte a kriptóit egy FTX felhasználó, a tőzsde $1 millióért szerezte vissza neki

  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az FTX decentralizált kriptotőzsde egyik felhasználója rossz címre küldött el 6,3 millió dollárnyi Unit Protocolt. A tőzsde ezt végül visszaszerezte neki – kemény munkájukért azonban csaknem $1 milliót számoltak fel, írja a felhasználó a Rekt blogján.

A Rekt blogján megosztott poszt szerint az érintett felhasználó az FTX-nél 6,3 millió dollár értékben szeretett volna beutalni a Unit Protocol tokenekből. Ehelyett azonban a Paxos stabilcoin címére érkezett a befizetés az oldalon. De hogy mi volt a baj? Mindkét kriptopénznek ugyanaz volt a tickerje, miután a Paxos nemrégiben áttért a Unit által is használt USDP-re.

A felhasználó azonnal felkereste a hibás utalást követően az FTX ügyfélszolgálatát. Üzenetében felhívta a figyelmet arra, hogy a tőzsde a Paxos tickerjének átnevezéséről nem tájékoztatta a felhasználókat, és emiatt történhetett meg az, hogy egy, az FTX által nem támogatott eszközt utalt be a rossz címre.

Az ügyfélszolgálat válaszolt is erre az üzenetére. „Sajnos ez az eszköz nem támogatott az ftx.com oldalán, a felhasználóknak pedig ellenőrizniük kell a befizetés előtt, hogy támogatottak-e.” Emellett azt is hozzátették, hogy bár általában nem kompenzálnak ilyen téves utalásokat, alapos átvizsgálás után $5,4 millió dollárt jóvá tudnak írnia a számlájára egy 15%-os díj levonása után.

Rossz címre küldte a kriptóit egy FTX felhasználó, a tőzsde $1 millióért szerezte vissza neki
Az FTX.com válasza a panaszra. Forrás: Rekt

Július óta szabályt változtatott az FTX a rossz címekre utalással kapcsolatban

Ezt követően a felhasználó arra hívta fel a figyelmet, hogy a döntés egyáltalán nem felel meg a tőzsde „Hibás cím vagy lánc” politikájának. Itt azonban már kérdéses, hogy mi is az érvényes szabálya az FTX-nek. A Rekt eredeti posztja szerint ugyanis maximum 500 dollár vagy 5%-os lehet ez a visszaszerzési díj. (Ez a júliusban még elérhető, azóta archivált szabályzatban is megjelent). Jelenleg azonban az FTX oldala szerint ez minimum 5%-os, kiemelve azt, hogy sok esetben ennél jelentősen magasabb lehet a díj.

A felhasználó ezen felül azt is leírta, hogy az iOS applikációban még az eset után is hibásan volt feltüntetve a ticker (PAX az USDP helyett), miközben az asztali verzióban már meg volt változtatva.

A végső válaszban az ügyfélszolgálat csak ennyit írt: „Sajnos az ügyben hozott döntés végleges. Kérjük, ne fizessen be olyan eszközöket, amelyek nem támogatottak az FTX címeken.”

A panaszt az r/FTX_Official subredditre is kiposztolták, azonban onnan törlésre került.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.