Újabb olasz bank jelenik meg a kriptovaluták piacán

A különféle pénzügyi magazinok által többször az év olasz bankjának választott és a nagyobb pénzintézetek közé tartozó olasz Banca Generali is megjelenik a kriptovaluták piacán. Legalábbis ez derült ki abból a bejelentésből, amelyet a bank tett közzé december 15-én. A Banca Generali ugyanis partnerségre lépett a Conio nevű céggel, amely arról ismert, hogy hagyományos pénzintézetek számára nyújt digitális megoldásokat. Ez utóbbiak közé pedig odatartozik a kriptók kezelése és a különféle tárcák biztosítása.

A Banca Generali tervei a kriptókkal

Az is gyorsan kiderült, hogy a Banca Generali nem tervez kriptótőzsdét indítani és mélyen bevonódni a kriptók világába még. Inkább csak szolgáltatásokat akar nyújtani a Conio által biztosított pénztárca-megoldás segítségével. Az viszont biztos, hogy a pénzintézet hosszútávra tekint előre, hiszen meg is vásárolja a Conio egy részét. Ezzel nem titkolt szándéka, hogy támogassa utóbbi növekedését. A cél kimondva-kimondatlanul az a végén, hogy bővüljön a Banca Generali által biztosított digitális szolgáltatások köré. A bank befektetésének köszönhetően a Conio 14 millió dolláros tőkeinjekcióban részesült. Ha pedig esetleg valakinek ismerős lehet a neve a Conio neve, az nem ok nélkül van. Elvileg a 2015-ben alapított olasz cég volt az első, amelyik bitcoin pénztárcát kínált az országban.

Logó
Forrás: cryptoknowmics.com

Aztán a vállalat nagyon gyorsan specializálódott és most megpróbálja azt az űrt betölteni, ami a hagyományos pénzintézetek és a digitális világ, a kriptovaluták között áll fenn sok esetben. A múltban már komoly partnerségre léptek más pénzügyi szolgáltatókkal is, így a HYPE és Nexi Open Banking bankolási platformmal is. A Banca Generali döntése nem egyedülálló az olasz bankpiacon sem, hiszen az év elején a Banco Sella indította el saját bitcoin kereskedelmi szolgáltatását, amelynek keretében ügyfelei bitcoint vehettek, tárolhattak és értékesíthettek a HYPE által biztosított platformon keresztül.

Megy az üzletkötés a háttérben is

A HYPE is nagyon mozgalmas évet tudhat maga mögött, hiszen eredetileg a Banca Sella csoport tulajdonában voltak, még az előbbi szolgáltatás indítása idején is. De aztán a nyáron tulajdonrészük 50%-át eladták a cégben az olasz digitális pénzintézetnek, az Illimitynek, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy létrehozzák Olaszország legnagyobb nyitott bankolási platformját és minél több vállalat és bank jelenhessen meg a kriptovaluták piacán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.